myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. 12 cabinete medicale cu dotare modernă la Ambulatoriul Județeanului

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliul Judeţean Braşov anunță că a încheiat procedurile de achiziţie pentru toate echipamentele, aparatura medicală şi mobilierul incluse în proiectul cu finanţare europeană destinat dotării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

În această perioadă sunt în curs de semnare contractele pentru ultimele trei loturi de echipamente, dintre care două s-au regăsit de la început în proiect, iar unul a fost achiziţionat din economiile rezultate în urma procedurilor de achiziţie desfăşurate pe parcurs.
Aşadar, lotul 5 constând în mobilier medical va fi livrat de firma Ovavinci SRL, contractul fiind în valoare de 47.467,91 lei. Masa ginecologică (lotul 12) va fi asigurată de furnizorul Neomed SRL la preţul de 13.892,06 lei. Lotul 13, achiziţionat din sumele economisite, include echipamentele necesare procedurii de bronhoscopie şi va fi asigurat de firma Tehno Electro Medical Company SRL, preţul contractului fiind de 388.380,30 lei.

Investiție de peste 10 milioane de lei

În prezent, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este în curs de amenajare, o mare parte din echipamentele cumpărate fiind deja livrate şi instalate.
Între acestea se regăsesc un computer tomograf (lotul 1), 34 de echipamente medicale (lotul 2), un mamograf şi trei ecografe (lotul 3), şapte echipamente oftalmologice (lotul 4), mobilier pentru dotarea cabinetelor medicale - banchete pentru sala de aşteptare, dulapuri, scaune, birouri pentru cabinetele medicale şi mobilier destinat recepţiei (lotul 6), un aparat RX de scopie şi grafie digital (lotul 7), două aparate de electrochirurgie monopolare şi bipolare, două sisteme complete de videoendoscopie şi colonoscopie, trei lămpi scialitice, trei mese dotate cu lămpi şi lupe, cinci reflectoare cu picior şi 12 lămpi UV de sterilizare (lotul 8), un ecograf staţionar doppler color cu trei sonde, un ecograf doppler pentru carotidă şi un ecograf staţionar (lotul 9), o linie automată PCR (lotul 10) şi o platformă elevatoare destinată persoanelor cu dizabilităţi (lotul 11).

Astfel, sumele atrase de administraţia judeţeană prin intermediul acestui proiect, finanţat în cadrul Axei prioritare 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale” a Programului Operaţional Regional 2014-2020, au fost utilizate aproape în totalitate, având în vedere că din valoarea totală de 10.699.627,60 lei au fost încheiate contracte însumând 10.668.874,20 lei.

„Ne pregătim să încheiem încă un proiect cu fonduri europene accesat în mandatul 2026-2020, un proiect care contribuie la asigurarea celor mai bune condiţii pentru consultaţiile, diagnosticarea şi tratarea bolnavilor în Ambulatoriul celui mai important spital din subordinea noastră. Vom avea 12 cabinete medicale modernizate în întregime şi dotate cu toate cele necesare desfăşurării unui act medical de calitate, în beneficiul pacienţilor. Acest proiect vine să întregească investiţiile deja realizate în extinderea, modernizare şi dotarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe şi în reabilitarea corpului B al Spitalului Judeţean Braşov. Reuşim, astfel, să aducem cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ la un nivel al infrastructurii medicale care corespunde exigenţelor în domeniu”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter