myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. „Luna curăţeniei de toamnă”. Vă puteți debarasa de lucrurile inutile din gospodărie

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Braşov a anunţat că a început campania „Luna curăţeniei de toamnă”, o amplă acţiune de salubrizare a străzilor, trotuarelor şi a zonelor verzi. În paralel se derulează şi campania de colectare de la cetăţeni a deşeurilor voluminoase.

Campania va dura șase săptămâni, până în 4 noiembrie, perioadă în care, a anunţat primarul Braşovului, Allen Coliban, evoluţia lucrărilor va fi monitorizată de către reprezentanţii municipalităţii, dar și cetățenii sunt rugați să sesizeze problemele pe care le întâlnesc în acest demers.

„Având în vedere experiența din anii trecuți, când vremea nu ne-a ajutat foarte mult, am luat decizia să demarăm de luni (26 septembrie, n.n.) luna curățeniei de toamnă, care va dura 6 săptămâni, până în 4 noiembrie. Avem peste 250 de muncitori care lucrează în acest sens, 180 care efectuează curățenia stradală și 70 care se ocupă de curățenia și de pregătirea parcurilor pentru sezonul rece. Primele zone în care începem curățenia domeniului public sunt cartierele Brașovul Vechi, zona Gării și Timiș – Triaj. (...) Cu toții ne dorim un oraș curat, un oraș cu mai puțin praf și avem nevoie de implicarea voastră. Am alocat resurse și monitorizăm atent felul în care sunt desfășurate lucrările de curățenie și o puteți face și voi și să ne sesizați dacă apar probleme, dacă identificați probleme în cartiere. Puteți face urmărirea aceasta folosind site-ul abc.brașovcity.ro, sau puteți folosi aplicația myBrasovcity”, a declarat primarul, care a amintit şi faptul că în 60 de puncte din oraş vor fi amplasate 60 de containere de mari dimensiuni pentru depunerea deşeurilor voluminoase.  
Înn cele șase săptămâni se vor curăţa rigolele, vor fi măturate străzile, vor fi greblate zonele verzi. De asemenea, cursurile de apă vor fi igienizate. Nu în ultimul rând, vor fi ridicate gunoaiele depozitate ilegal pe domeniul public. Obiectivul acestei acțiuni este, pe lângă cel de a avea un oraș curat și îngrijit, de a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă.

Containere pentru deşeuri voluminoase

În această perioadă, cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 9 mc, amplasate pe domeniul public. Totuşi, la aceste containere nu pot fi aruncate deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) sau molozul rezultat din demolări, acestea având au un regim special.
Pentru situaţiile când deşeurile rezultate în urma curăţeniei de toamnă nu pot fi depozitate în aceste containere, cetăţenii pot comunica telefonic locul la care se găsesc aceste deşeuri, la Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire în vederea ridicării, la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254 sau la Dispeceratul Primăriei Braşov tel. 0268/405000.          
Societăţile de salubrizare cu care Primăria Braşov are contract vor asigura transportul deşeurilor rezultate în urma efectuării curăţeniei de toamnă.    
Unde vor fi amplasate containerele
1. Şchei: Pietrele lui Solomon.
2. Centru: str. Petru Rareş, str. Traian Vuia.
3. Astra I: str. Barbu Lăutaru, str. Sitarului, str. Alex. Cel Bun, Colonia Metrom.
4. Astra II: str. Baba Novac, str. Soarelui nr.1-2, B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 16, Aleea Constelaţiei.
5. Astra III: Ocolitoarea Crinului, Ocolitoarea Crinului, str. Neptun, Aleea Minerva.
6. Noua: str. Nucului, str. Brazilor, str. Levănţicăi.
7. Valea Cetăţii: str. Jepilor, str. Oltului, str. Mureşului.
8. Scriitorilor, intersecţia str. Ştefan cel Mare-str. Ion Slavici, str. Brânduşelor, intersecţia str. Ion Creangă - str. Ovidiu.
9. Craiter-Triaj: str. Paşcani, str. Florilor, str. Pavilioanele CFR, Fundătura Hărmanului.
10. Florilor: intersecţia str. Crinului - str. Grâului, str. Mărgăritarelor .
11. Tractorul: str. George Bacovia, intersecţia str. Ioan Popasu - str. Iosif Şilimon, intersecţia str. 1 Decembrie 1918 - str. Octavian Goga, Aleea  Constructorilor, str. Bronzului, str. I. Socec, str. Argintului.
12. Bartolomeu: str. Bobului, intersecţia str. Lânii - str. Al. Flechtenmacher, intersecţia str. Lânii-str. Fuiorului, str. Lanurilor.
13. Gării: intersecţia str. Mircea cel Bătran - str. Pictor Luchian, Aleea Petuniei, intersecţia Aleea Sânzienelor - Aleea Lăcrămioarelor, str. Dobrogea, str. Codrul Cosminului, intersecţia str. Transilvaniei - str. Munteniei.
14. Braşovul Vechi: intersecţia str. Avram Iancu - str. Morii, str. Cloşca, str. Ion Raţiu, str. Cărămidăriei.
15. Cartier Stupini: str. Lânii spre Stupini, str. Fundăturii, str. Fagurului, str. Fânului nr. 66, intersecţia str. Bârsei - Str. Izvorului.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 28 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9481   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5740   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6203   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9827   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2482   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3416   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5299   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.5600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că traficul de pe Aeroportul Internațional Brașov îl va depăși pe cel al aeroportului din Sibiu?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter