myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Nu aveți casă? Puteți cere o locuinţă socială de la Primărie

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Braşov a anunţat că în această perioadă se derulează activitatea de preluare a dosarelor solicitanţilor de locuinţe sociale, aceștia fiind îndemnați să depună cererile până în 15 octombrie 2022.

Conform reprezentanţilor DAS, locuinţele sociale se repartizează pe baza criteriilor stabilite anual municipalitatea braşoveană. De astfel de spaţii locative pot beneficia, în ordinea de prioritate stabilită potrivit legii, persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari; tinerii care au vârsta de până la 35 de ani; tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani; invalizii de gradul I şi II; persoanele cu handicap; pensionarii, veteranii şi văduvele de război, beneficiarii prevederilor legilor special; alte persoane sau familii îndreptăţite.

Solicitările depuse sunt analizate de comisia constituită în acest scop la nivelul municipiului Braşov, până la data de 1 noiembrie a fiecărui an.

Referitor la veniturile solicitanţilor precizăm că sunt eligibile familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum şi anterior lunii în care se repartizează locuinţa”, au precizat reprezentanții DAS Braşov.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute pe site-ul DAS Braşov (dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/locuinte-sociale/) sau telefonic, la numărul 0770 725765.

La nivelul municipiului Braşov există 44 locuinţe sociale situate pe Str. Zizinului nr. 144, locuinţe care sunt puse la dispoziţia persoanelor şi familiilor, în funcţie de punctajul obţinut, pentru o perioadă limitată de timp. Până ieri, la sediul DAS Braşov au fost depuse 21 de cereri

Precizăm că, pentru a asigura o alternativă de locuire persoanelor care au o situaţie socială mai puţin bună, la nivelul municipiului Braşov a fost aprobată HCL nr. 71/2021 prin care se reglementează acordarea ajutorului pentru plata chiriei persoanelor singure/familiilor cu domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Braşov, iar solicitările se pot depune în orice perioadă a anului”, au reamintit reprezentanții DAS.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 28 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9481   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5740   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6203   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9827   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2482   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3416   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5299   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.5600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

În afară de cei reținuți, credeți că mai sunt și alți polițiști din județul Brașov care iau șpagă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter