myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. AntareSFest 2022. Printre invitați, Alexandru Mironov

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Antares Science-Fiction & Fantasy Club Braşov organizează a VI-a ediţie a Festivalului național AntareSFest, în perioada 2-4 septembrie 2022. Evenimentul, dedicat literaturii și artelor vizuale science-fiction & fantasy (SF&F) românești, se va desfășura la sala de lectură a Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov, cu sprijinul și cofinanțarea Consiliului Județean Brașov.

Îi așteptăm alături de noi pe toți iubitorii literaturii SF. Timp de trei zile, programul activităţilor va cuprinde prezentări de carte, mese rotunde pe teme ştiinţifice, ateliere de artă grafică pentru copii şi tineret și ateliere de scriere creativă. Nu vor lipsi discuţiile privind piaţa de carte SF&F din România şi Europa de Est. Cu siguranță, mult apreciate de participanți vor fi și întâlnirile cu autori de literatură SF, în cadrul sesiunilor de întrebări şi răspunsuri. A nu se considera acest eveniment ca unul de nișă, exclusivist, dedicat doar celor care citesc literatură SF. AntareSFest își propune, prin manifestările cuprinse în program, să contribuie la popularizarea științei, la cunoașterea noilor tehnologii care ne fac viața mai ușoară și la conștientizarea efectelor provocate de schimbările climatice”, a declarat președintele Clubului Antares, Nic Dobre (foto 1, dreapta).

De altfel, tema centrală a ediției din acest an a Festivalului național AntareSFest se concentrează pe întrebarea: „Schimbările climatice din ultimele decenii pot grăbi sfârșitul omenirii?”

Sesiunile de comunicare vor fi susținute de scriitori, editori, redactori, publiciști, oameni de cultură, artiști plastici și oameni de știință, atât din țară cât și din străinătate.

Printre aceștia, scriitorii Alexandru Mironov și Dănuț Ungureanu, precum și criticul de benzi desenate Dodo Niță. De remarcat este prelegerea lui Alexandru Mironov cuprinsă în programul zilei de sâmbătă, 3 septembrie, între orele 12:30-13:20, care va avea ca temă „Politique-fiction” – ficţiunea politică, respectiv anticiparea schimbărilor geopolitice care pot interveni în anii următori.

Ediția a VI-a AntareSFest va menține și tradiția evenimentelor „cosplay”. Astfel, la secțiunea dedicată, participanţii care au îndrăgit anumite personaje din producții SF și Fantasy sunt așteptați să îmbrace costumele specifice şi să participe la o paradă pe Strada Republicii, care va avea loc sâmbătă, între orele 20:00-21:00. Participanţilor li se va alătura mascota Dino - un dinozaur prietenos care oferă sfaturi despre cum ar putea fi evitată extincția speciei umane.

Este al patrulea an în care Clubul Antares din Braşov primeşte un sprijin financiare de la Consiliul Judeţean pentru organizarea festivalului.

În acest an a fost vorba despre suma de 17.360 de lei alocată în cadrul Programului privind acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul propriu al judeţului pe anul 2022 pentru proiectele culturale iniţiate de asociaţii şi fundaţii.

„Călătoria în viitor a fost fascinația oamenilor din toate timpurile. Iar imaginația lor părea că nu are limite. Astfel, astăzi putem spune că multe dintre entitățile, obiectele și întâmplările descrise de autori de science-fiction din alte vremuri – pe subiecte imaginate de ei înșiși sau având la bază cercetări științifice în diverse stadii, s-au dovedit, până la urmă, predicții care multe s-au adeverit. Ceea ce păreau pe atunci niște năstrușnicii, acum fac parte din viața noastră cotidiană. În romanele și în filmele cu tentă SF găseam mașini care se conduc singure, roboți, căști fără fir prin care personajele comunicau instant, vizite pe lună, realitatea virtuală, ceasuri inteligente și multe altele. Astăzi le avem și ne-am adaptat viața după toate acestea. Literatura SF este rodul imaginației unor oameni instruiți, curioși și bine documentați. Așadar, avem nevoie de literatura science-fiction și fantasy, avem nevoie să ne dăm frâu liber imaginației, avem nevoie să citim, pentru că doar așa ne dezvoltăm”, a spus Todorică Şerban (foto 2, stânga), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, în cadrul conferinţei de presă care a prefaţat AntareSFest 2022.

La conferinţă au mai participat Nic Dobre şi Anamaria Borlan din partea Asociaţiei Antares Sci&Fi, şi Daniel Nazare, managerul Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc la ora 17:00, la sediul Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” din Braşov, unde sunt aşteptaţi toţi iubitorii de science-fiction şi fantasy, indiferent de vârstă.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter