myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Cu video BRAȘOVUL, pe locul al doilea la traficul de carne vie

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Braşovul se situează pe locul al doilea ca număr al cazurilor de trafic de persoane înregistrate în anul trecut. Concret, în 2021, în judeţul Braşov au fost înregistrate 34 de cazuri, fiind depășit de Dolj, cu 36 de cazuri. Pe locul al treilea, cu 33 de cazuri, a fost Galaţiul, iar pe locul al patrulea, cu 32 de cazuri, a fost municipiul Bucureşti. În total, la nivel naţional, în anul 2021 au fost identificate 505 victime ale traficului de carne vie, iar conform specialiştilor, în ultimii ani, interesul infracţional a fost orientat mai degrabă către exploatarea femeilor, în sfera prostituţiei şi pornografiei.

Datele au fost prezentate marţi în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, de Iulia Boeriu şi Simona Petcă, inspectori de specialitate ai Centrului Regional Braşov al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANIT).

Am ţinut ca membrii Colegiului Prefectural să fie la curent cu activitatea Centrului Regional Braşov al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane în principal din cauza faptului că judeţul nostru ocupă locul al doilea în ţară ca număr al cazurilor de trafic de persoane înregistrate anul trecut. A combate acest trafic, a informa populaţia asupra pericolului pe care îl reprezintă acest trafic şi implementarea unor măsuri de prevenire nu reprezintă o activitate uşoară. Este nevoie de o colaborare eficientă între toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, dar şi de implicarea sferei non-guvernamentale”, a declarat prefectul Braşovului, Cătălin Văsii (audio).

Din datele statistice naţionale rezultă că o pondere de 88% din victimele identificate au fost femei. De asemenea, numărul minorilor exploataţi prin diferite forme a fost mai mare în anul 2021, ajungând la 56% din totalul victimelor identificate. 4 din 5 victime înregistrate anul trecut au fost exploatate sexual.

Studiu de caz rezolvat rapid

În judeţul Braşov, a continuat Cătălin Văsii, există un studiu de caz, rezolvat rapid, al unei tinere de 21 de ani, sechestrate şi obligate să se prostitueze. „Acest caz a fost rezolvat într-un timp scurt, printr-o acţiune coordonată realizată de mai multe instituţii. Din păcate, există şi reversul, fiind cazuri care nu pot fi rezolvate în ani. Pentru a limita amploarea acestui fenomen, dorinţa mea este să sprijinim cu toţii acest centru regional, pentru că activitatea sa este una importantă pentru judeţul Braşov”, a subliniat prefectul.

Centrul Regional Braşov activează în judeţele Braşov şi Covasna şi colaborează cu instituţiile publice, private şi cu organizaţiile nonguvernamentale pentru implementarea unor campanii de prevenire (ISJ, IPJ, IJJ, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională, DIICOT, Fundaţia „Micu Bogdan” Braşov, Asociaţia „e-Liberare”) şi a unor programe comune de facilitare a asistenţei (CJAS, ISJ, DGASPC, DAS, AJOFM, Fundaţia „Micu Bogdan”, Fundaţia „Justice and Care” România, ADPARE Bucureşti).

De asemenea, centrul de la Braşov monitorizează asistenţa de care beneficiază victimele traficului de persoane de către serviciile de specialitate, în baza consimţământului acordat de victimă cu ocazia efectuării evaluării iniţiale a nevoilor. De asemenea, centrul regional de la Braşov organizează şi derulează instruiri pentru profesioniştii care intră în contact cu potenţiale victime ale traficului de persoane, în vederea îmbunătăţirii capacităţii de identificare timpurie a acestora, precum şi de asistare. Nu în ultimul rând, centrul menţine legătura cu victima în vederea sprijinirii acesteia în acţiunile în justiţie, în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu.

Pentru a combate acest fenomen, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local au fost organizate de către ANIT mai multe campanii de informare şi conştientizare. De exemplu, la nivelul judeţului Braşov, cu sprijinul Prefecturii Braşov, Centrului Regional Braşov derulează, în lunile august-septembrie 2022, o campanie de informare a cetăţenilor care călătoresc în străinătate cu privire la pericolele traficului de persoane şi măsurile ce pot fi luate pentru a preveni victimizarea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter