myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Creșă inaugurată astăzi, la mai bine de un an de la finalizarea lucrărilor de construire (Galerie FOTO) / Ce a cauzat întârzierea...

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Astăzi a fost deschisă Creșa nr. 9 de pe str. Apollo din municipiul Brașov.

În total, 80 de copii o vor frecventa în anul școlar 2022 -2023. Primii, 14 la număr, au mers la creșă de astăzi, de la prima oră.

De mâine este de așteptat ca numărul copiilor lăsați peste zi la creșa de pe str. Apollo să crească. 

Creșa are un regim de înălțime S+P+E, cu o suprafață construită de 1090,53 mp și o suprafață utilă de 2413,38 mp. Ea conține 6 săli de grupă, 6 dormitoare, bucătărie, spălătorie, călcătorie, săli de primire, cabinet medical, izolator. La etajul 1 va funcționa Serviciul Public Administrare Creșe, care în prezent se află în clădirea creșei de pe str. Mecanicilor. Valoarea lucrărilor de construire se ridică la 9 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană reprezintă 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului, respectiv 2,8 milioane de lei.

Construcția la această creșă a început în luna mai 2019 și s-a finalizat în mai 2021, dată la care au început demersurile pentru branșarea clădirii la rețelele de utilități.

Din păcate, demararea procedurilor de branșare aproape de finalul lucrărilor de construire, dar și întârzierea cu care furnizorii de gaz și energie electrică au organizat procedurile de licitație și întârzierile cu care firmele desemnate de furnizori au realizat lucrările (în cazul distribuitorului de gaz a fost necesară reluarea procedurii deoarece firma pe care o declaraseră câștigătoare nu a realizat lucrarea) au dus la prelungirea termenului de dare în folosință a creșei", a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

„Astăzi este prima zi de activitate la creșa de pe Apollo, prima creșă în ultimii 12 ani construită de la 0 de administrația brașoveană. Este o creșă nouă, în care își desfășoară activitatea până la 80 de copii. Este o creșă modernă, o creșă conform standardelor actuale, un proiect care din păcate a trenat pe zona de branșamente la utilități nepermis de mult. Este o lecție pe care o învățăm pentru dezvoltarea următoarelor proiecte, pentru că avem încă patru creșe în Brașov în diverse faze de pregătire, fiind o prioritate oferirea de locuri în creșă brașovenilor pentru anii aceștia”, a declarat și primarul Allen Coliban

Va fi deschisă și în luna august

Cum deschiderea creșei a întârziat foarte mult din cauza lucrărilor la branșamentele de energie electrică și gaz, Municipalitatea a luat decizia ca în luna august, când toate creșele sunt în vacanță, Creșa nr. 9 să funcționeze, astfel încât părinții cu copiii înscriși aici să poată beneficia de servicii și în această lună. 

A fost un început bun. Copilașii au venit în număr mai mic, dar ne-am bucurat că totuși 14 copilași au fost prezenți astăzi. Ziua a început ca de obicei cu triajul de dimineață, cu părinții cu emoții. Copilașii au fost foarte liniștiți: s-au jucat, s-au bucurat de jucăriile pe care le-au găsit aici, au mâncat și în general a fost o zi bună! Dotările sunt bune, spațiile sunt mult mai generoase și în grupe, și în dormitoare, și în grupurile sanitare, comparativ cuj alte creșe din Brașov. Ca și noutate care ușurează munca doamnelor îngrijitoare este faptul că la grupurile sanitare avem o cameră specială pentru dezinfecție pentru olițe, pentru jucării și alte lucruri care sunt necesare și sunt foarte importante. Se face și în celelalte creșe, dar nu există un spațiu special pentru așa ceva. Așteptăm să vină din ce în ce mai mulți copii și probabil că vor veni, chiar dacă va fi luna august, o lună de concedii, pentu că părinții au așteptat foarte mult să se deschidă această creșă”, a precizat Veronica Oprea, coordonator al Creșei nr. 9.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter