myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Semne mai mult sau mai puțin subtile că o spiră de șnec trebuie înlocuită

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Șnecul transportator este un mecanism esențial pentru industriile de manipulare în vrac. Cu ajutorul acestui element, sunt mutate materiale și obiecte într-un ritm rapid, fără a fi necesar efort uman. Gama de utilizare a șnecurilor este una largă, acestea fiind integrate în aplicații precum mecanismele de deplasare folosite în industria cerealelor, a deșeurilor alimentare sau furajelor pentru animale. 

Eficiența unui șnec depinde foarte mult de o componentă a acestuia. Este vorba despre spira snec. Denumită și spirală, această componentă este caracterizată de două elemente: sensul de transport și materialul din care este produsă. De asemenea, și dimensiunile sunt un aspect în baza căruia pot fi clasificate spirele. Pe lângă alegerea unui model corespunzător de spiră, este necesar să se identifice corect și momentul în care schimbarea trebuie făcută. 

Ce caracteristici are o spiră de șnec și cum o alegi pe cea potrivită?

Spirala sau spira poate să fie produsă din oțel sau din inox. Acest material este unul care îi garantează o eficiență sporită în mișcare și o rezistență sporită la intemperii. Inoxul și oțelul sunt materiale care fac față foarte bine umezelii și șocurilor mecanice, astfel încât spira să poată funcționa fără riscul apariției coroziunii. 

În privința direcției de transport, spira trebuie aleasă în funcție de modul în care funcționează mecanismul pe care va fi montată. Există, din acest punct de vedere, spiră de șnec de dreapta și de stânga. Pentru a alege modelul corect de spirală, este necesar să verifici modul în care funcționează șnecul și întreg mecanismul din care acesta face parte. În situația în care montezi o spiră cu un sens diferit decât cel al mecanismului, acesta nu va funcționa. 

Alt aspect în funcție de care trebuie să alegi spira este reprezentat de dimensiunea acesteia. Pentru a o determina în mod corect, trebuie să înmulțești valorile următoarelor caracteristici ale unei spire de șnec: diametru interior, diametru interior, grosimea la nivelul bazei și pasul spirei. 

Când trebuie înlocuită spira?

Cunoașterea caracteristicilor pe care trebuie să le aibă o spirală, pentru a fi potrivită pentru șnecul pe care îl utilizezi, este esențială. Trebuie să folosești modelul potrivit, în așa fel încât mecanismul să funcționeze în mod eficient și să garanteze deplasarea la viteză optimă a elementelor pe care dorești să le deplasezi. 

Primul semnal pe care îl transmite spira că este necesară schimbarea ei este reprezentat de diminuarea randamentului. O spiră de șnec defectă va încetini întreg mecanismul, care nu va mai putea funcționa la viteza obișnuită. Mai mult decât atât, pot exista chiar semnale de tipul întreruperilor rotirilor. Blocarea benzilor transportatoare este, deseori, determinată de funcționarea defectuoasă a spiralei. 

Și zgomotele ciudate produse în timpul funcționării șnecului pot fi un semnal al defectării spiralei. Aceste zgomote pot apărea ca urmare a acumulării materialelor reziduale în carcasa spiralei. Problema este deseori întâlnită în cazul șnecurilor de ciment sau de alte materiale de construcții. 

Așadar, semnalele specifice defectării spiralelor de șnec constau în funcționarea lentă sau defectuoasă a mecanismelor, precum și în zgomotele ciudate care pot apărea pe parcursul funcționării acestora. Dacă ai nevoie de spira snec de cea mai bună calitate, apelează la AllIndustrial.ro și alege modelele potrivite mecanismelor pe care le utilizezi. Asigură-te că eficiența acestora este, zi de zi, la cel mai înalt nivel!  

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter