myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. „Felicitări” de 673.000 de lei pentru neregulile de Sărbători

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

254 de acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul, prelucrarea, comercializarea materialelor lemnoase şi a pomilor de Crăciun 2021 au avut loc în perioada 15 noiembrie – 23 decembrie 2021 (din care 44 pe drumurile publice și 210 în fond forestier), cu efective ale Poliției, Jandarmeriei, Gărzii Forestiere, precum și cu personal silvic. Pentru neregulile constatate s-au aplicat amenzi în valoare de 2.000 lei și s-au confiscat  3,93 mc lemn de foc, în valoare de 871,65 lei, a anunțat, astăzi, conducerea Direcției Silvice Brașov, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, desfășurate în format online (foto).

În urma altor patru controale vizând circulația materialului lemnos, reprezentanții Gărzii Forestiere au aplicat trei amenzi în cuantum de 11.000 de lei și au confiscat 0,4 mc material lemnos. 17 controale au fost efectuate la instalații de debitat și depozite. S-a constatat o contravenție, sancționată cu amendă de 10.000 de lei, și s-au confiscat 35,42 mc de material lemnos, din care 27,88 mc lemn de lucru și 7,54 mc lemn de foc. După șase controale de exploatare, s-au constatat patru contravenții, valoarea amenzilor aplicate fiind de 10.000 lei.

Pe aceeași linie, Inspectoratul de Poliție Județean a desfășurat 188 acțiuni de control, în cursul cărora au fost verificate 208 obiective ce desfășoară activități în domeniul forestier, al prelucrării primare și comercializării lemnului, precum și 177 de vehicule (inclusiv atelaje hipo).

În urma acestor acțiuni, au fost înregistrate 36 de dosare penale, au fost aplicate sancțiuni  în valoare de 35.100 lei pentru 22 de contravenții constatate și a fost ridicat, în vederea confiscării, un volum de 60,87 mc material lemnos. 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean a desfășurat patru acțiuni în cooperare cu personalul silvic din Parcul Național Bucegi și Parcul Național Piatra Craiului, constatând o infracțiune de tăiere fără drept de arbori din domeniul forestier și opt contravenții sancționate cu amenzi în valoare de 11.000 lei. De asemenea, a fost ridicat, în vederea confiscării, un volum de 7,70 mc material lemnos.  

Grosul a venit de la Protecția Consumatorilor

Tot în ședința Colegiului Prefectural de luni, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Brașov, Direcţiei Sanitare Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brașov și Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov au prezentat aportul de activitate al Comandamentului Judeţean pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2021 a fost prezentat de

Direcția de Sănătate Publică Brașov a desfășurat 10 controale în unități de alimentație publică și două acțiuni de recontrol, în urma cărora s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei și două avertismente. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de igienă individuală în timpul programului de lucru de către personalul angajat și neasigurarea apei potabile curente reci și calde în cantități suficiente. De asemenea, s-au efectuat 10 controale în unități de retail, șase controale în unități de cazare turistică (hoteluri și pensiuni) și o acțiune de recontrol, aplicându-se o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei unei unități de cazare din orașul Predeal, pentru condiții igienico-sanitare necorespunzătoare.

Inspectorii DSVSA Brașov au controlat 302 societății comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetărie, brutării, depozite de legume-fructe, piețe agroalimentare etc). În urma acestor controale, s-au aplicat 18 amenzi contravenționale totalizând 143.200 lei si opt avertismente pentru încălcări ale legislației sanitare veterinare. Au fost reținute 4.212 kg carne, semipreparate, legume și fructe. 

Împreună cu reprezentanți ai IPJ Brașov - Serviciul Rutier, s-au efectuat cinci acțiuni pe drumurile naționale și județene, precum și în municipiul Brașov, în cursul cărora s-au realizat 106 controale. În urma acestora, s-au aplicat patru amenzi contravenționale, în cuantum de 2.400 lei, și 18 avertismente. De asemenea, au fost întocmite 32 de planuri de măsuri pentru conformare în raport cu cerințele generale și specifice de igienă.  

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov a desfășurat acțiuni de control la 118 agenți economici, dintre care 77 care prestează servicii alimentare și 41 care prestează servicii nealimentare. În urma acestor acțiuni s-au aplicat sancțiuni constând în 82 avertismente și 98 amenzi în valoare totală de 455.500 lei. De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare 278 kg produse, în valoare de 9.343,84 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare 420,32 kg produse în valoare de 38.748,40 lei.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 28 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9481   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5740   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6203   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9827   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2482   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3416   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5299   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.5600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

În afară de cei reținuți, credeți că mai sunt și alți polițiști din județul Brașov care iau șpagă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter