myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Sindicatele din Poliție: „Ne pregătim de proteste și blocarea activității”. Nici certificatul verde nu va mai fi verificat

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

„Ne pregătim de proteste și blocarea activității, dacă nu sunt respectate drepturile noastre”, avertizează Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC), afiliată la CNS Cartel Alfa, într-o scrisoare deschisă, adresată „partidelor și formațiunilor parlamentare, partidelor care negociază formarea noului guvern, concetățenilor noștri”.

Redăm scrisoarea deschisă:

„Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, organizaţie cu reprezentativitate juridică în Ministerul Afacerilor Interne, la nivel «sector de activitate Ordine Publică», având în componență aproximativ 40.000 de membri, vă supune atenției o situație de excepție, care presupune necesitatea unui consens politic, pentru adoptarea unor măsuri legislative, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2022, pentru a fundamenta îndeplinirea în condiții optime a misiunilor complexe ce revin instituției noastre, în folosul cetățenilor, al comunităților și al statului:

În concret, ne referim la misiunile statuate în Constituție, în legile speciale și în actele normative care definesc activitatea structurilor MAI, privind apărarea vieții, integrității corporale și a libertății persoanelor, a proprietății private și publice, a drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor și comunităților; asigurarea, menținerea și restabilirea ordinii publice; prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și a terorismului; supravegherea și securizarea frontierelor României/UE; combaterea criminalității de orice fel; gestionarea situațiilor de urgență; prevenirea și combaterea efectelor pandemiei declarate de Guvern; asigurarea respectării/implementării politicilor de azil și migrație și multe altele.

Este bine cunoscut faptul că, la temelia unei societăți se află nevoia de siguranță și liniște publică, atât a cetățenilor, cât și a comunităților ori a statutului, iar Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională contribuie la fundamentarea acestei nevoi, dat fiind faptul că am depus un Jurământ de credință, prin care ne punem viața în slujba semenilor, fiind obligați de lege să ne aflăm la datorie 24 din 24 de ore.

În context, măsurile pe care vi le supunem analizei, deciziei politice și, în consecință, procesului de legiferare vizează cuprinderea, în programul de guvernare și în proiectul bugetului de stat pentru 2022, a următoarelor drepturi:

1- aplicarea, în integralitate (cu efect retroactiv), a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, de la 1 ianuarie 2022, respectiv a prevederilor din Anexele VI și VIII, care privesc personalul din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională; vă reamintim faptul că familia noastră ocupațională este cea mai îndepărtată, dintre toate familiile ocupaționale bugetare, de intrarea pe grilele de salarizare aferente anului 2022, deoarece, prin OUG succesive, a fost amânată aplicarea prevederilor Legii 153. Prin această măsură, salarizarea polițiștilor, militarilor și a personalului civil din acest sistem ar fi în concordanță cu riscurile profesionale, cu privațiunile și incompatibilitățile prevăzute în lege, în contextul unor misiuni tot mai complexe;

2 -  actualizarea normei de hrană și a normei de echipare, conform indicilor prețurilor de consum, stabiliți de INS, și realității economice actuale,  avand în vedere faptul că, în prezent, aceștia au depășit valoarea procentuală de 6%, iar, spre exemplu,  OG nr. 26/1994 stipulează că norma de hrană se va actualiza atunci când este depășită valoarea procentuală de 5%, față de luna în care aceasta a fost calculată ultima dată;

3 -  decontarea serviciilor turistice/acordarea voucherelor de vacanță;

4 -  actualizarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, prevăzut în Legea 153/2017, la nivelul de 20%, pentru toți beneficiarii din cadrul MAI, asemenea altor beneficiari din sistemul de Justiție, pentru a contribui la consolidarea Poliției Judiciare și a celorlalte structuri polițienești, care desfășoară activități esențiale și de mare complexitate, individual sau în colaborare cu Parchetele, la nivel teritorial și național;

5 -  indexarea pensiilor  militare de stat, cu rata inflației, pe anii 2019 si 2020, așa cum aceasta este stabilită de INS, anual.

Domnilor viitori guvernanți,
Domnilor parlamentari,

Cu deplin respect pentru statul de drept, pentru concetățenii noștri, pentru Constituție și pentru Jurământul pe care l-am depus în interesul poporului român și al României:

Vă aducem la cunoștință că, în cazul unui răspuns nefavorabil din partea dvs. sau al neimplicării, în timp util, în soluționarea acestor revendicări - pe care le-am adus la cunoștința Administrației Prezidențiale, a ministrului Afacerilor Interne, a Guvernului și a Parlamentului, de nenumărate ori, pe parcursul acestui an, dar și a celor anteriori -,  în condițiile în care misiunile pe care ni le-ați pus în sarcină au crescut exponențial, din martie 2020, deficitul de personal operativ s-a adâncit, iar prețurile utilităților și al coșului minim au crescut disproporționat cu veniturile, vom fi nevoiți să declanșăm proteste la nivel național, pe o perioadă nedeterminată, în paralel cu atacarea în Justiție și refuzul de a efectua misiuni specifice pandemiei (refuzul verificării certificatului verde, refuzul desfășurării misiunilor specifice covid 19, pentru care nu suntem calificați și avem o dotare logistică precară ori insuficientă, refuzul efectuării de ore suplimentare), situație care va conduce la blocarea Sistemului de ordine publică, în condițiile în care Politia, Poliția de Frontieră și alte structuri din MAI sunt un pilon de bază al siguranței statului, comunităților și populaţiei!

Așteptăm răspunsul dumneavoastră într-un orizont de timp rezonabil.

Biroul Executiv FSNPPC”

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 20-11-2021 14:33
CORECT!!! CONSTITUȚIA TREBUIE RESPECTATĂ, NU CUM VOR NIȘTE DECEREBRAȚI CA ARAHAT, CUȚU, JOHANNIS, RAFILA, TĂTARU, IMBRI, JURMA SAU GHIȚĂ!!!
Mult timp le-a luat ca să găsească pe careva să le explice constituția, legile și spiritul legii.

Și sperăm să se deștepte și austriecii conduși de neonazistul Schallenberg:
„Austria se ridică împotriva dictaturii sanitare. Armata și Poliția se solidarizează cu cetățenii și vor participa ca protestatari la marea manifestație de sâmbătă de la Viena.”

Dar pînă atunci, milițienii olandezi trag în civili:
„Poliția din Rotterdam a tras mai multe focuri de avertisment și focuri în plin, în timpul revoltelor din centrul orașului. „Există răniți în urma împușcăturile trase”, a recunoscut poliția într-un comunicat. Postul local NOS a declarat că două persoane au fost rănite după ce poliția a tras focuri țintite. Anterior, poliția a tras și focuri de avertizare. Nu este clar câte persoane au fost rănite în total, transmite NL Times. Înregistrările încărcate pe Rumble de ActiveNews de pe canalele de Telegram olandeze arată și un deces în rândul demonstranților (video mai jos).

Olanda a intrat din nou în carantină în ciuda vaccinării a peste 80% din populație - care a adus un nou val de infectări - și a instituirii „certificatului verde” împotriva căruia demonstrează, de asemenea, manifestanții, la fel ca cei de la Haga, săptămâna trecută.”
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-1 #2 Willy 20-11-2021 15:53
Pana la drepturi, au obligatii. Daca nu isi onoreaza obligatiile de ce le-ar onora statul drepturile? Drepturi care se pare ca sunt numai banesti? Dar dreptul la demnitate de ce nu il cer? Uniforme, arme, masini, instructie? Aud? Numai drepturile banesti ii intereseaza. Pai la cum percepe populatia activitatea politiei, cred ca si banii astia pe care ii incaseaza sunt cam multi. Plus pensia de la 50 de ani. Bun, inteleg, dupa 50 de ani unii nu mai pot alerga dupa hoti (burta mare?), nu mai vad bine sa traga cu pistolul (facebook?), dar la poarta, la relatii cu publicul, in general in birouri pot sa stea sa faca munca specifica pana la 60 de ani macar. Ca agentii care trebuie sa fie pe teren stau unii si scriu toata ziua, ca cine sa le faca treaba. stai dupa o solutie cu anii. Pana vine un ehipaj la solicitare si uiti de ce i-ai chemat. Cum naiba, dupa 50 de ani nu mai corespund, dar imediat se angajeaza in posturi care implica miscare? Era unu, nu mai intru in amanunte, lucra la poarta la o institutie. Foarte agresiv, foarte obraznic ii cam placea sa se ia cu lumea in goarna. Am aflat ca era fost politist. Cum putea lucra acolo la poarta dar la politie nu putea?
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
0 #3 Barbu Gh. 20-11-2021 18:25
Hopaaa... Uite că aici a nimerit-o boschetul, a prezentat corect situația putorilor din miliție!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter