myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Dr. Vitalie Neaga avea 46 de ani... Mesajele de condoleanțe curg / Calul său de june a deschis cortegiul funerar

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Deși, de două zile, trupul său extenuat de atâtea gărzi prin spitale a fost „dat firii celei zidite de Dumnezeu”, cum spune una dintre rugăciunile de iertare din slujba de înmormântare, pe Facebook continuă să curgă mesajele de condoleanțe pentru medicul Vitalie Neaga (foto 2), de la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria”, care a suferit un infarct masiv în urmă cu o săptămână, în somn. Reamintim că medicul din Brașov, care avea dublă specializare, Anestezie și Terapie Intensivă și Boli infecțioase, a fost găsit mort în casă, după ce sora sa, venită din Germania și pe care trebuia s-o aștepte la aeroport, a dat alerta la 112. Locuia singur după divorț, cei trei copii ai săi stând cu mama lor.

La ora la care myTEX.ro a dat în exclusivitate știrea tragicei dispariții (BRAȘOV. Medic găsit mort în casă. Avea 48 de ani și era foarte apreciat), din mai multe surse aflasem că dr. Neaga avea 48 de ani, dar sâmbătă una dintre rudele sale îndurerate a dat informații clare printr-un comentariu la postarea știrii anterioare:

„Dr. Vitalie Neaga este născut pe 13 iunie 1973! A fost găsit decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică! Urma s-o aștepte pe sora sa, Lilia, luni dimineață (17. 02. 2020). Era singur așa cum a fost de mulți ani după divorț! Inima nu a mai rezistat! A fost găsit luni seară!! Am pierdut un OM deosebit, un suflet minunat un profesionist de excepție! Un medic pentru toți oamenii! A plecat prea devreme și-l vom pomeni cât vom trăi în rugăciune!! Dumnezeu îl va primi la dreapta LUI, pentru ca si acolo e nevoie de medici excelenți, cu suflet! Îl plângem, rudele, prietenii, colegii, pacienții si toți cei care l-am iubit sincer si adevărat!! Odihnă veșnică, dragă Vitalie, și drum bun sus la îngeri! Nu te vom uita niciodată, dragul nostru!!”.

Colegii săi de la clinica privată pe care o fondase anul trecut - care a fost închisă vineri, în ziua înmormântării - au postat alte mesaje și imagini prin care îi aduc un omagiu emoționant:

„Un Doctor desăvârșit, un tată adevărat, un om și un prieten excepțional!

A trecut în lumea celor drepți un adevărat simbol al devotamentului față de oameni. Un profesionist desăvârșit care a prețuit meseria mai mult decât propria persoană, un om și un prieten excepțional care a alinat durerea a mii de semeni. Cu inimile pline de tristețe, comunicăm pe această cale profundul regret pentru pierderea însemnată pe care medicina românească o înregistrează în aceste zile, decesul medicului și fondatorului clinicii, Vitalie Neaga.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în împărăția Sa!”.

 «Omul care moare este asemenea unui astru ce asfințește, dar care se înalță mai strălucitor în altă emisferă» – Johann Wolfgang von Goethe”.

În fotografiile de la înmormântare care nu sunt publice, se vede cum camarazii din Grupul Junilor Brașovecheni, din care făcea parte de mulți ani (el fiind basarabean adoptat de Brașov), i-au străjuit sicriul și cât de multă lume l-a condus pe medic pe ultimul drum pământesc.
Singura imagine postată de altcineva arată că în fruntea cortegiului funerar a fost calul său alb, cu care participa la parada junilor din Duminica Tomii și despre care brașoveanca Elena Veronica Nesinov, care a lucrat la Spitalul Militar și al cărei tată era tot basarabean, scria așa: Foarte trist va fi calul cu care atât de mândru și fericit participai ca organizator și participant la frumoasa paradă a junilor, prin care ai demonstrat că în afară de a fi un doctor deosebit și dedicat bolnavilor, ai devenit și un adevărat Brașovean prin participarea cu trup și suflet la aceste evenimente! Prea repede ai plecat dintre noi, prea tânăr! Odihnă veșnică! Condoleanțe familiei greu încercate!”.

De asemenea, comentariile, multe din partea unor oameni care nu l-au cunoscut, dar au fost impresionați de tragedie și de ceea ce au aflat despre dr. Vitalie Neaga, curg:

„Odihnească-se în pace!!! Tânăr. Prea tânăr. Mai avea multe de făcut... Era nevoie mare de el, trist, foarte trist!! Condoleanțe familiei!Și multă putere!!”

„Mare om, a fost un medic de elită... drum lin spre stele, domnul doctor...”

„E trist când o ființă dispare dintre noi, dar și mai trist e atunci când se duce o valoare a medicinii sau a culturii... și așa mai avem puține astfel de valori! Condoleanțe familiei... și țării, totodată!”

„Din păcate, Dumnezeu îi alege pe oamenii minunați, este o vârstă când putea să fie alături de cei trei copilași, să-i vadă crescând și la rândul lui să-și ajute acești copilași (copiii sunt cei care vor suferi cel mai mult). Dumnezeu să-l odihnească, am pierdut un medic bun, iubit de pacienți. Condoleanțe familiei...!”

„Condoleanțe familiei! Ați plecat prea devreme, domn doctor, mai aveam ce să învățăm de la dvs.”

„Dumnezeul nostru să-l odihnească în pace și trecând prin poarta infinității să te aștepte îngerii, fiindcă meriți, om bun și un medic excepțional!”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+4 #1 Raoke Kaka 23-02-2020 18:33
De ce nu citesc și de-o putoare de milițian surmenat? Sau de-o jartea de la A.N.A.F.??? Ori de-un retardat de la gardienii publici???
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 31 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9221   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5466   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6028   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8998   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2408   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3781   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5166   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.3900   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteți mulțumit de modul în care s-a făcut, la Brașov, deszăpezirea în week-end?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter