myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Medic găsit mort în casă. Avea 48 de ani și era foarte apreciat

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

BRAȘOV. Dr. Vitalie Neaga avea 46 de ani... Mesajele de condoleanțe curg / Calul său de june a deschis cortegiul funerar

 

Update BRAȘOV. Regretatul medic Vitalie Neaga va fi condus mâine pe ultimul drum/Cauza morții premature

 

Medicina brașoveană e în doliu. Dr. Vitalie Neaga, medic specialist în Anestezie și Terapie Intensivă și în Boli infecțioase, s-a stins fulgerător, la doar 48 de ani. Era medic al Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov și manager al unei clinici recent deschise împreună cu mai mulți colegi de diferite specialități, o clinică cu un concept inovator. Basarabean stabilit de mulți ani la Brașov, dr. Neaga era îndrăgostit de orașul nostru și de tradițiile lui. Într-o postare din 2014 apare purtând costumul de june brașovechean (foto 2), unde ajunsese deja să fie organizator. Pe lângă cele două specialități medicale absolvite, avea un master de management și politici sanitare la Universitatea Transilvania. De altfel, candidase acum nouă ani la postul de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase, pe vremea când nu avea post și făcea doar gărzi în spital, fiind în același timp medic la Cluj. Era divorțat și avea trei copii.

Din sursele noastre, dr. Vitalie Neaga a fost găsit luni decedat în casă, întins în pat, îmbrăcat în pijama. Nu se știe când a survenit decesul, dar cel mult de sâmbătă sau chiar duminică, pare-se, ultima dată când a vorbit cu cineva. Era în concediu, așa că nimeni nu s-a îngrijorat că nu a mers astăzi la spital, dar trebuia s-o ia de la aeroport pe sora lui venită din Germania. Când aceasta nu l-a găsit în aeroport, iar telefonul lui suna în gol, s-a alarmat și a sunat la 112. Urmează ca legiștii să stabilească de ce s-a oprit inima medicului.

„Odihnă veșnică și drum lin către lumea celor drepți și buni, grăbit fiind, așa cum ai trăit întreagă viață, alergând intens printre suferințele semenilor, iubindu-i de multe ori cu mult mai mult decât pe cei dragi inimiii tale, sacrificând zile și nopți fără număr, cu crezul de a-ți face meseria dincolo de absolut, empatic și cu crucea Domnului în minte și în suflet!
Bunul Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace și liniște, alături de echipa colegilor noștri plecați la cele veșnice, dragul nostru coleg, prieten și camarad, doctor Vitalie Neaga!
Medicina din specialitățile Anestezie și Terapie Intensivă și Boli infecțioase a rămas, a câtă oară, fără un profesionist desăvârșit... mult prea devreme, mult prea grăbit! Ca și noi, întreg colectivul Spitalului Militar de Urgență «Regina Maria» Brașov!”, a scris pe Facebook dr. Keresztes Alexandru, comandantul și managerul general al unității sanitare.

Tot pe Facebook i-au anunțat dispariția și colegii de la clinica pe care o conducea: „Cu durere în suflet, anunțăm plecarea dintre noi a dr. Vitalie Neaga, prieten și profesionist desăvârșit, membru fondator al clinicii noastre.
Dragă Vitalie, îți promitem să continuăm cu multă dedicație tot ceea ce am început împreună să fim mereu acea clinică minunată pe care cu toții am visat-o.
Drum lin, prieten drag!”.

Și cei care l-au avut colegi la altă clinică și-au luat rămas bun: „Cu durere în suflet, tot colectivul își ia rămas bun de la dl. dr. Vitalie Neaga, un prieten și un profesionist desăvârșit, un om bun și un medic excepțional. Condoleanțe familiei îndurerate.
Drum lin către îngeri, prieten drag!”.

La aceste postări curg comentariile consternate și extrem de elogioase ale celor care l-au cunoscut:

„Este o profesie care te împacă cu propria eternitate. Din nefericire, aici împăcarea a venit mult prea devreme! În gărzile cerului nu vei fi singur! Mare tristețe!”, a scris dr. Cristian Badea, fost comandant al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria.

„Eu incă mai cred că medicii sînt un fel de supraoameni; că nu li se pot întîmpla boli, că știu ei ce trebuie făcut, că dacă au grijă de noi si ne repară, sigur de ei ai și mai multă grijă”.

„Poate că în oastea Domnului este nevoie de un doctor de talia celui care a plecat prematur dintre noi. Drum bun, domnule doctor, iar noi cei care am rămas să vărsăm câte o lacrimă și să aprindem câte o lumânare în amintirea ta. Condoleanțe familiei, iar acolo sus să-şi găsească locul odihnei veșnice!”.

„Dumnezeu să-l odihnească, un om minunat si ambițios care și-a încheiat «misiunea» pe acest pământ mult prea repede!”

„O tragedie... Nu am cuvinte... A plecat prea devreme dintre noi. Un om minunat! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

„Fără cuvinte! A vorbi la trecut despre tine, tinere doctor și mândru jun, mi se pare un joc stupid sau o glumă! Dar și adevărat! Dumnezeu să te odihnească in pace, drum lin spre îngerii cerului! Foarte trist va fi calul cu care atât de mândru și fericit participai ca organizator și participant la frumoasa paradă a junilor, prin care ai demonstrat că in afară de a fi un doctor deosebit și dedicat bolnavilor, ai devenit și un adevărat Brașovean prin participarea cu trup și suflet la aceste evenimente! Prea repede ai plecat dintre noi, prea tânăr! Odihnă veșnică! Condoleanțe familiei greu încercate!”, a scris brașoveanca Elena Veronica Nesinov, care a lucrat la Spitalul Militar și al cărei tată era tot basarabean.

„Este foarte trist, mare păcat, din păcate nu a avut timp sa se bucure de toate realizările sale. Regretăm mult ca am pierdut un om Bun, un medic Excepțional, Dedicat meseriei sale. Drum lin către Îngeri, domnule doctor”.

„Nu pot să cred ceea ce citesc... un om deosebit, un medic extraordinar... o mare și regretată pierdere... drum lin printre îngeri, Vitalie!”

„Un om deosebit, un medic de valoare, o veste deosebit de tristă! Dumnezeu să-l ierte! Drum lin spre ceruri, domnule doctor!”

„Foarte trist... un om minunat, un medic deosebit! Drum lin printre îngeri, Doctore!”.

 Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 19-02-2020 09:14
Vinitură la trocari??? Scripcaru, ăsta....și câți or mai fi? Rușinos.
De ce nu citim și de milițieni decedați de la prea multă muncă? Sau apeviști ori securiști? Aaaa.... pentru că ăia deja au ani buni de pensie la 48 de ani?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter