myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

FIN-ECO investește în senzori de monitorizare a calității aerului - soluție pentru prevenirea și reducerea poluării

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Operatorul depozitului ecologic zonal Brașov, FIN-ECO SA, investește în tehnologii inovatoare de prevenire și reducere a poluării aerului. Decizia strategică vine în completarea eforturilor companiei de a contribui la protecția mediului, ca urmare a desfășurării activității în conformitate cu toate prevederile legale din domeniu, devenind furnizor de bune practici în domeniul managementului deșeurilor municipale. 

„Având ca obiectiv minimizarea emisiilor de mirosuri și a tuturor emisiilor ce ar putea afecta mediul și ar putea produce disconfort pentru cetățeni, FIN-ECO S.A. a decis să instaleze sisteme pentru monitorizarea calității aerului. Investiția va permite detectarea, măsurarea, identificarea surselor de poluare a aerului din zona specifică și suprimarea acestora. Sistemul de monitorizare reprezintă un instrument inovator și eficient în fundamentarea deciziilor operative în ceea ce privește emisiile de miros de la depozit. Această tehnologie performantă ajută la stabilirea unor măsuri preventive, astfel încât eventuale depășiri ale emisiilor să fie înlăturate cu prioritate”, a explicat administratorul FIN-ECO, Marcela Predescu. 

Sistemul de monitorizare și analiză a mirosului — un sistem precis, inteligent și eficient — va fi implementat la Brașov de Klarwin, partenerul tehnologic al companiei FIN-ECO.

„Sistemul de monitorizare în timp real a emisiilor ce produc disconfort olfactiv va detecta, măsura și monitoriza în mod continuu mirosurile printr-o rețea de «nasuri» electronice amplasate la periferia depozitului și în incinta acestuia. Sistemul încorporează un soft de modelare a dispersiei atmosferice pentru prezicerea impactului mirosurilor asupra ariei înconjurătoare, în funcție de condițiile meteorologice. Cu ajutorul datelor privind starea vremii, sistemul Klarwin va putea urmări zona de dispersie a generatorilor de miros, influențați de viteza si direcția vântului. Astfel, atât managementul companiei FIN-ECO și personalul operator, cât și publicul interesat, vor putea vizualiza în timp real calitatea aerului din proximitatea depozitului ecologic zonal” a declarat Lucian Pavel, manager al Departamentului Aplicații Protecția Mediului din cadrul Klarwin.

Investiția în sistemul inteligent va permite operatorului și acordarea unor răspunsuri prompte în cazul sesizărilor, petițiilor sau reclamațiilor care vizează un eventual disconfort cauzat de calitatea aerului, servind astfel interesului public. FIN-ECO rămâne un pionier în promovarea tehnologiilor de protecție a mediului, cu obiectivul declarat de a fi un exemplu de bune practici pentru celelalte depozite de deșeuri din țară.

FIN-ECO S.A. este operatorul Depozitului Ecologic Zonal Brașov. Compania lucrează cu cei mai buni specialiști la nivel internațional, cu lideri europeni în producția de tehnologii sustenabile în domeniul gestionării deșeurilor, asigurând un randament superior al instalațiilor din depozit. Obiectivul strategic al FIN-ECO S.A. este să devină cel mai verde și inovator operator din domeniu, până în 2025.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că vor apărea și alte focare de gripă aviară în județul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter