myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Aproape 5.000 de ambalaje colectate zilnic de automatul PETrică, în Brașov

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Automatul PETrică, amplasat în centrul Brașovului de companiile Envipco și Brai-Cata, în parteneriat cu Primăria municipiului, pentru încurajarea reciclării prin recompensarea cu tichete preschimbabile în bilete de călătorie cu mijloacele de transport în comun, a ajuns la un nou bilanț. Aparatul de colectare a ambalajelor pentru băuturi, din sticlă, aluminiu și plastic adună zilnic, în medie, 4.827 de reciclabile, conform datelor furnizate de sistemul de contorizare electronic, la finalul primelor 45 de zile de funcționare.

Sistemul inteligent de colectare a reciclabilelor ampladat în zona Livada Poștei, din Brașov, la începutul lunii septembrie, cu ocazia Forumului Orașelor Verzi continuă să contorizeze ambalaje pentru băuturi, cea mai recentă verificare arătând că au fost colectate prin intermediul lui un total de 217.205 obiecte din sticlă, plastic și aluminiu, în 45 de zile de funcționare. Printr-un calcul simplu, se obține o medie zilnică impresionantă a obiectelor reciclabile colectate, de 4.827 de unități.

„Având în vedere cifrele de colectare, se înțelege că automatul are nevoie aproape permanent de o echipă care să golească recipientele și să asigure mentenanța acestuia, pentru că pe parcursul exploatării pot apărea unele disfuncționalități. Cele mai mari probleme sunt cauzate de ambalajele negolite complet de conținut sau de cele deformate, care pot bloca instalațiile interioare ale aparatului. Astfel de incidente apar aproape zilnic, pentru că unii dintre cei care utilizează sistemul nu respectă toate indicațiile producătorului, chiar dacă acestea sunt trecute foarte clar și lizibil, chiar pe aparat”, a declarat managerul general al Brai-Cata, Bogdan Constantinescu.

În aceste condiții, responsabilii de administrarea automatului fac apel la utilizatori să depoziteze ambalajele, funcție de materialul din care sunt realizate și să așeze în fanta de colectare doar ambalaje nedeformate, cât mai curate și golite de aventuale resturi.

De la jumătatea acestei luni, prin decizia Primăriei Municipiului Brașov, cea care susține sistemul de recompensare a utilizatorilor, au fost operate câteva modificări în privința eliberării tichetelor de colectare și a preschimbării acestora în bilete de călătorie. În prezent, automatul eliberează un voucher care însumează toate ambalajele predate, reducându-se astfel cantitatea de hârtie consumată. Tichetele astfel obținute pot fi preschimbate la orice casă de bilete RATBV din Brașov, nu doar în cea din Livada Poștei, însă nu mai sunt eliberate în format fizic, ci sunt încărcate de către operatorii caselor de bilete, pe cardurile electronice. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 01 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.9148   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5152   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5638   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9264   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3913   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5129   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.0400   Scădere
Anunturi MyTEX

Va sta Aristotel Căncescu după gratii (cel puțin) până la finalul anului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter