myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAŞOV. Persoanele cu dizabilităţi pot primi un card european

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov anunță beneficiarii-persoane cu handicap din județul Brașov că pot depune cereri de eliberare a cardurilor europene pentru dizabilitate. Cardul european este documentul care le dă dreptul persoanelor cu dizabilități la acces gratuit la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber în opt state membre ale Uniunii Europene, printre care și România. După eliberare, pentru a putea utiliza cardul european pentru dizabilitate, persoanele cu handicap vor vizita obligatoriu site-ul proiectului www.dizab.eurocard.gov.ro și vor urma instructiunile în acest sens. Numărul de locuri gratuite la evenimentele culturale, sportive sau de agrement sunt limitate și sunt stabilite, distinct, cu privire la fiecare eveniment în parte. Obiectivul proiectului îl reprezintă facilitarea mobilității transnaționale prin intermediul emiterii Cardului European pentru Dizabilitate pentru românii cu dizabilități și recunoașterea beneficiilor din România pentru persoanele cu dizabilități din alte țări membre UE, participante la proiect. Grupul țintă este format din 50.000 de persoane cu dizabilități din România și tot câte 50.000 din Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda și Malta.

Documentul este valabil până în august 2020

Cererile se primesc în baza parteneriatului dintre Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități și DGASPC. Cardul se eliberează la cerere, persoanele îndreptățite pot depune o solicitare scrisă la registratura DGASPC Brașov, str. Apullum nr.3 (foto), program cu publicul: luni-vineri 8.30-12.30 14.30-16.00 sau electronic pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. Cererea pentru acordarea cardului European pentru Dizabilitate poate fi descărcată de pe pagina de internet a DGASPC Brașov www.dgaspcbv.ro. Cardul European pentru dizabilitate este eliberat de catre DGASPC Brașov, in termen de maximum 45 zile de la depunerea cererii.
Persoanele care pot beneficia de card sunt copiii cu handicap grav, accentuat, mediu sau uşor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat, precum și persoanele adulte cu handicap grav, accentuat, mediu sau uşor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap.
Cardul este nominal, netransmisibil și este valabil din ianuarie 2017 până în august 2020.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că vor apărea și alte focare de gripă aviară în județul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter