myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAŞOV. Fundaţia Bucuria Darului mai caută donatori

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

„Imaginaţi-vă că mergeţi pe stradă, că sunteţi un om căruia îi pasă de alţi oameni şi ajutaţi! Daţi un bănuţ sau ceva de mâncare. Pentru omul acela, asta este totul pentru o clipă, pentru o zi, dar nu pentru viitor. El nu are viitor! Are nevoie de mai mult, are nevoie de oameni pentru care el, cel care este un nimeni, contează! Merită o şansă la viaţă şi la viitor! Fundaţia Bucuria Darului, împreună cu toţi cei care se alătură, oferă această şansă!”.

Acesta este mesajul cu care cei de la Fundaţia Bucuria Darului - Cantina „Mulţumesc” încearcă să-i convingă pe braşoveni să doneze cinci lei - ajutându-i astfel să câştige un concurs de proiecte, prin care donaţiile strânse sunt dublate, iar visul lor, împlinit. Fundaţia gestionează cantina socială privată din Bartolomeu, unde zilnic 300 de oameni nevoiaşi primesc gratuit un prânz cald. Sunt oameni părăsiţi, oameni izgoniţi din casele lor, bătrâni, bolnavi, săraci, oameni care au pierdut totul. Chiar dacă fac deja mai mult pentru ei: „Le oferim zilnic o masă caldă gratuită, recăpătarea identităţii în cazul în care şi-au pierdut actele de identitate, până la ajutor pentru găsirea unui loc de muncă. Bătrânii singuri şi oamenii bolnavi se bucură de vizită noastră şi de prânzul primit acasă”, cei de la fundaţie însă vor să facă mai mult, într-un centru de zi care să deservească cel puţin 40 de persoane fără adăpost. „Oamenii fără adăpost nu au un loc unde să primească îndrumare pentru reintegrare socială. Statul îi ajută cu cazarea în Centrul de urgenţă pe perioada nopţii. Este singurul loc din Braşov, unde sunt primiţi doar oamenii străzii cu acte de identitate din municipiul Braşov. Mergând pe stradă şi discutând cu ei, voluntarii şi angajaţii Fundaţiei Bucuria Darului au identificat motivele pentru care oamenii străzii nu veneau să primească un prânz cald. Îi ajutăm zilnic cu o masă caldă, însă mulţi dintre ei nu se pot angaja, nu au acte de identitate, sunt murdari, nu au haine, nu au un adăpost pentru a se odihni, pierzându-şi încrederea în propriile forţe!”, spune Claudia Stănuleţ, reprezentant al fundaţiei.

Scopul proiectului „O şansă la viaţă pentru persoanele fără adăpost” este acela de-a oferi o şansă la viaţă pentru 40 de persoane fără adăpost înscrise la fundaţie, cât şi pentru toţi cei care ajung să cunoască, involuntar, viaţa străzii. „Transformăm spaţiul în care oamenii străzii stau zilnic şase ore, într-un centru de zi! Este singurul loc din Braşov, unde se pot spăla, căutăm un loc de muncă, ajutându-i să devină OAMENI independenţi! Copiii şi familiile lor au nevoie nu numai de o masă caldă, de hăinuţe, de încălţăminte, de rechizite, ci şi de dragoste, atenţie şi sprijin. Oamenii fără adăpost au nevoie de un loc unde să primească susţinere şi încredere în lupta pentru supravieţuire”.

Pentru aceasta, fundaţia s-a înscris în competiţia de proiecte „Bursa Binelui” şi a ajuns în semifinale: „Am reuşit să ne calificăm în semifinale cu proiectul nostru pe platforma Bursă Binelui! SUNTEM PE LOCUL 5 la nivel naţional, dar încă departe de locurile câştigătoare pentru a obţine finanţarea de maxim 5000 euro de la BCR! Avem nevoie de CÂT MAI MULŢI DONATORI cu sume pornind de la 5 lei! ÎMPREUNĂ putem finaliza Centrul de zi pentru oamenii străzii! Mulţumim tuturor donatorilor care ne-au ajutat să ajungem pe locul 5!”.

Detalii şi donaţii aici.

Puteţi citi mai multe despre Cantina „Mulţumesc” AICI.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 30 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9030   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4936   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5798   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8925   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2401   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3744   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5068   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că vor apărea și alte focare de gripă aviară în județul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter