myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAŞOV. „Copiii de Cristal” au acum Camera Senzorială mult visată

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Astăzi, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, Asociaţia „Copiii de Cristal” a inaugurat Camera Senzorială din cadrul Centrului de Evaluare şi Recuperare prin Terapie Specializată pentru Tulburări din Spectrul Autismului, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD şi alte tulburări asociate.
Camera senzorială este un mediu în care activităţile stimulative si experienţele sunt utilizate pentru a creşte conştienţa şi comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorări severe senzoriale sau probleme neurologice. Camera senzorială reprezintă o şansă în plus pentru „copiii de cristal” de a beneficia de terapie specializată, care este singura cale către această independenţă. Această cameră poate deschide o lume nouă pentru cei care o utilizează, o lume în care îşi dezvoltă simţurile şi învaţă să comunice la nivel senzorial. Terapeuţii desfăşoară aici activităţi care stimulează simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, tactil etc.). Prin terapie adecvată 47% din cazurile diagnosticate se pot recupera.
Dotarea şi amenajarea Camerei Senzoriale au fost posibile datorită Campaniei de Strângere de Fonduri şi a Galei de Caritate „Deschide-ţi inima”, organizate de Fundaţia Kronospan, anul trecut.
Atât prin Campania 2% – „Am un prieten cu autism” (redirecţionare a 2% din impozitul pe venit), cât şi prin Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!”, Fundaţia Kronospan a dorit să îi aducă pe braşoveni mai aproape de sufletele care au nevoie de sprijinul lor, de cei a căror şansă la o viaţă independentă depinde şi de ajutorul lor.  Astfel, cu sprijinul întregii comunităţi, Asociaţia „Copiii de Cristal” a primit suma de  69.200 lei pentru amenajarea unei camere senzoriale. „Ani de zile, camera senzorială a fost un vis pentru noi. Am avut ocazia să văd întâi în străinătate, în filme documentare, apoi în centre din ţară astfel de camere. Am putut vedea cât de multe se pot face cu dotările adecvate în privinţa stimulării senzoriale sau a desensibilizării nu doar la copilul cu autism, ci şi în cazul altor tulburări neuropsihice. Astăzi, visul nostru a devenit realitate. Iar pentru asta, mulţumim Fundaţiei Kronospan şi tuturor celor care au contribuit cu donaţiile lor la amenajarea şi dotarea camerei senzoriale”, a declarat Gabriela Plopeanu (foto 1), preşedintele Asociaţiei „Copiii de Cristal”.
„Fiecare copil care intră în acest program beneficiază de un profil senzorial complex, bazat pe informaţii obţinute din surse şi contexte cât mai variate şi de un plan individual de integrare senzorială. Materialele-stimul sunt extrem de variate, astfel încât să acopere cât mai mult din nevoile copilului, iar creativitatea şi spontaneitatea sunt încurajate de ambele părţi, atât copil, cât şi terapeut. Suntem recunoscători Fundaţiei Kronospan pentru că am putut dota Camera Senzorială din centru cu proiector de efecte, lumini cu aprindere intermitentă, coloană de apă cu bule de aer, oglinzi care nu se sparg, instrumente muzicale, traseu psihomotric. Atmosfera specifică din cameră o întreţinem cu  muzică de relaxare, sunete din natură, diverse arome care stimulează beneficiarul olfactiv”, a explicat Simona Voinicu, coordonator Terapie ABA în cadrul Asociaţiei „Copiii de Cristal”.    

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 30 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9030   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4936   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5798   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8925   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2401   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3744   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5068   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că vor apărea și alte focare de gripă aviară în județul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter