myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAŞOV. Campanie pentru drepturile copiilor şi împotriva violenţei domestice

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov organizează începând de mâine o suită de manifestări dedicate „Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului” şi „Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor”. Manifestările se adresează atât copiilor din centrele de plasament aflate în subordinea instituţiei şi elevilor din şcolile braşovene, cât şi femeilor din comunităţile unde incidenţa violenţei domestice este crescută.
Seria de evenimente va fi deschisă mâine la Complexul de Servicii Victoria, unde copiii instituţionalizaţi vor expune desene şi compuneri realizate special pentru acest eveniment, iar ulterior vor participa la o discuţie despre prevederile Convenţiei ONU cu privire la drepturile familiei.
În aceeaşi zi, la Feldioara, specialiştii DGASPC Braşov vor organiza la sediul Primăriei, începând cu ora 10.00, seminarul „Spune NU violenţei împotriva femeilor”, iar începând cu ora 12.00, la şcoala din localitate, seminarul „Drepturile internaţionale ale copiilor”.
Vneri, la sediul DGASPC Braşov, va avea loc workshop-ul „Vrem să ne înţelegem drepturile”, la care vor participa copii cu vârste între 10 şi 14 ani aflaţi în plasament AMP (asistenţilor maternali profesionişti), familial sau rezidenţial. Specialiştii DGASPC se vor deplasa la şcolile gimnaziale nr. 3 şi 11 din Braşov, respectiv la cea din Moeciu de Jos, udne vor prezenta Campania de informare „Drepturile copilului sunt lege”.
Tot vineri, la Centrul de plasament „Casa Ioana“” din Rupea va avea loc o masă rotundă cu tema „Prevenirea abuzului asupra copilului”, iar la Complexul de Servicii Făgăraş va avea loc o manifestare cu titlul „Ziua fructelor primite în dar”, acţiune comună a copiilor instituţionalizaţi la centrul din Făgăraş şi elevii de la Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli”.
Pe 24 noiembrie, la sediile primăriilor din Augustin şi Făgăraş vor fi susţinute seminarii cu tema „Spune NU violenţei împotriva femeilor”, iar începând cu ora 12.00, la şcoala din Augustin, seminarul „Drepturile internaţionale ale copiilor”.
Seminarii cu tema „Spune NU violenţei împotriva femeilor” vor avea loc şi în 25 noiembrie la sediile primăriilor Prejmer şi Râşnov, iar la Centrul de plasament Dacia, respectiv la Şcoala Gimnazială Prejmer, vor avea loc mese rotunde pentru prevenirea abuzului asupra copilului. Seria de manifestări se va încheia pe 26 noiembrie, la sediul Primăriei Săcele, cu Campania de informare-prevenire a violenţei domestice în familie.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 30 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9030   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4936   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5798   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8925   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2401   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3744   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5068   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că vor apărea și alte focare de gripă aviară în județul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter