myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAŞOV. Eroii au strâns 65.000 de lei pentru cauzele comunităţii

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Fundația Comunitară Brașov a organizat duminică a doua ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea celor 12 proiecte înscrise. Evenimentul a generat peste 65.000 lei dintre care 15.500 provin din donațiile directe făcute de braşovenii care au ales să participe activ la viața comunității, iar 12.500 reprezintă donații din taxele de alergare.

Evenimentul, care a avut loc şi în acest an în zona de agrement de lângă Lacul Noua, a reunit la cea de-a doua ediţie 534 de alergători (faţă de 320 la prima ediţie) şi peste 500 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii, dar şi să petreacă timp în zona special amenajată pentru activităţi şi relaxare. Nu mai puţin de 24 echipe, 84 de familii (faţă de 40 de familii anul trecut), 208 alergători individuali, oameni obişnuiţi, angajaţi ai unor companii locale, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole Braşov Heroes cu scopul de a strânge bani pentru cele 12 proiecte comunitare din Braşov. Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori; peste 100 de copii au alergat în cursă, vârsta celui mai mic participant fiind de numai 1 an si jumătate.

Alergare simultană în... Elveţia

Singura echipă feminină de rafting a României, cu prezenţe la competiţii internaţionale, a alergat în cursa cu obstacole, iar echipa masculină de curling a României formată din Allen Coliban, Cristian Matau, Attila Gall şi Valentin Anghelinei, susţinători ai Asociației „Darul Auzului”, au alergat tocmai în Elveţia (cei patru sportivi fiind prezenţi acolo pentru Campionatul European de Curling), simultan cu alergătorii de acasă, o distanţă asemănătoare cursei scurte. Valoarea sumei strânse din taxele de participare ale alergatorilor s-a ridicat la 25.000 lei, iar 24.600 lei au provenit din parteneriatele cu companii private. La acestea s-au adăugat şi susţineri în produse şi premii pentru competiţie în valoare de peste 6.500 lei provenite de la sponsori. La sfârsitul zilei de 18 octombrie, valoarea donaţiilor se ridica la suma de 15.500 lei, sumă strânsă de la peste 200 de donatori individuali. Cea mai mare donaţie individuală înregistrată pe platforma Braşov Heroes a fost de 890 lei pentru Grupul de profesori de la Şcoala Gimnazială nr. 5 Săcele (ce şi-au propus renovarea şi utilarea grupului sanitar al şcolii) şi a dorit să rămână anonimă. Printre donatori, alături de mulţi oameni inimoşi, se regăsesc si oficialităţi din Braşov şi Săcele, dar şi un grup de profesori de la Liceul V. Jinga din Săcele care au donat şi ei pentru Multimedia Summer Camp propus de CAN Brasov, un proiect în care tehnologia îi ajută pe copiii din Săcele să înţeleagă şi să trăiască acceptarea, egalitatea şi integrarea socială.

Cei mai mulţi susţinători pentru „Darul Auzului”

Din datele pe care le au organizatorii, proiectele cu cei mai mulţi susţinători au fost „Darul Auzului” (peste 6.000 lei), care şi-a propus să descopere timpuriu deficienţele de auz la copiii din creşele braşovene, urmată de cauza Atelierului Săcelean (peste 4.000 lei) al cărui scop este să dezvolte iniţiative de educaţie non-formală pentru copii proveniţi din medii dezavantajate.
Tot cu peste 4.000 de lei strânşi, Asociaţia „Copiii de Cristal” a primit sprijin din partea comunităţii braşovene pentru a implementa un program de art-terapie pentru copii cu autism, iar Fundaţia Rafael va putea să valorifice potenţialului de dezvoltare al copiilor cu dizabilităţi prin crearea unui spaţiu cu mobilier special, jucării adaptate şi instrumente speciale de stimulare fizică şi cognitivă. Alte proiecte înscrise la Braşov Heroes - Reţeaua CAN Braşov şi Asociaţia Dicta – au beneficiat de o susţinere de peste 3.000 de lei, în timp ce Fundaţia Casa Mea şi Grupul de profesori de la Şcoala Generală nr. 5 Săcele au adunat peste 2.000 de lei.
Asociaţia pentru Pitici şi Asociaţia Elan - Şcoala Democratică au strâns peste 1.000 de lei. Trei dintre ambasadorii aleşi de cauze pentru a le susţine şi promova au reuşit în acest an să mobilizeze oamenii din jur şi să îşi atingă obiectivele de finanţare: Geczi Gellert (viceprimar al municipiului Săcele) şi Radu Colţ (Agenţia Metropolitană Braşov), susţinători ai proiectului Multimedia Summer Camp propus de CAN Braşov, şi Ada Vlad, susţinătoare a proiectului profesorilor entuziaşti de la Şcoala Gimnazială Nr. 5 Săcele.

Donaţiile continuă până la 1 noiembrie

„Valoarea finală a finanţărilor pentru fiecare cauză în parte o vom cunoaşte după 1 noiembrie, dată până la care încă se pot face donaţii și se vor strânge toate fondurile din promisiunile de donație înregistrate pe site. Astfel, îi invităm pe cei care încă nu s-au hotărât ce cauză să susțină, să-și facă cunoscută alegerea și să doneze pentru un proiect pe site-ul Brasov Heroes. Donaţiile se pot face online, prin virament bancar sau în numerar la Librăria Şt. O Iosif (str. Mureșenilor nr. 14, Brașov)”, au precizat reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter