myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

EN 2022. Două subiecte ușoare și unul „stufos” la Matematică / Mai mulți absenți la examenul din BRAȘOV

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Update EN 2022. AICI, subiectul complet și baremul la Matematică

 

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi pe nyTEX.rom, în cel mai scurt timp după ce vor fi publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Absolvenții claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2022 au primit varianta numărul 2 cu subiecte la Matematică. 

La subiectul I au fost 6 subpuncte, fiind itemi obiectivi – tip grilă, fiecare punctat cu 5 puncte. La fel, subiectul al II-lea are 6 subpuncte, tot grilă și notate tot cu câte 5 puncte fiecare. la subiecul al III-lea problemele nu mai sunt cu răspunsuri de tip grilă.

Timpul de lucru a fost de 120 de minute, adică 2 ore, iar proba a început la ora 9:00.

Întrebată care este gradul de dificultate al subiectelor, profesoara de matematică Florentina Pavăl, a spus, pentru edupedu.ro, că au fost „cerințe ușoare în subiectele I și II și probleme ce necesită cunoștințe serioase în cel de-al III-lea subiect” și că „subiectele au respectat 100% structura celor șase teste de antrenament propuse în 2022 și a celor 15 din 2021”.


Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Școlar al Județului (IȘJ) Brașov, 3.999 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov au participat astăzi, 16 iunie, la cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, Matematica. Numărul absenților a crescut cu 15 față de prima probă, ajungând la 118. „Examenul a decurs în condiții normale, nefiind semnalate incidente. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, a precizat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov,

Ultima probă, cea la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 17 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maghiară sau germană.
Primele rezultate vor fi afișate anonimizat joi, 23 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal.
Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.
Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, vor fi afișate în 30 iunie.

Citiți și: 

EN 2022. AICI, subiectele complete și baremele de notare / Subiect diferit pentru elevii care studiază în maghiară

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter