myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Doar 427 de candidați la prima probă a Bacalaureatului

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2022 (Limba și literatura română) în județul Brașov au fost prezenți 427 de candidați din totalul celor 483 de înscriși la această probă. 335 de candidați prezenți marți provin din promoția curentă și 92 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat în trei centre de examen organizate la Colegiul „Nicolae Titulescu” Brașov, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Brașov și Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” Făgăraș. Au absentat 56 de candidați. Nu a fost eliminat niciun candidat. 

În total, sunt 842 candidați înscriși, 552 din promoția curentă. Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a Bacalaureatului, candidații pot susține doar probele nepromovate.

Celelalte probe scrise se vor desfășura conform următorului calendar: miercuri, 17 august - proba obligatorie a profilului, E.c); joi, 18 august - proba la alegere a profilului și a specializării, E.d); vineri, 19 august - Limba și literatura maternă (pentru candidații care au studiat în limbile minorităților naționale), E.b).
Competențele lingvistice și digitale sunt programate în perioada 22 – 29 august.
Rezultatele la probele scrise, înainte de contestații, vor fi comunicate în data de 31 august, până la ora 12:00.
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere, indiferent de diferența dintre rezultatele celor două evaluări.
Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 3 septembrie.
Afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Cel mai mic număr din ultimii 18 ani

La nivel național, doar 34.823 de tineri s-au înscris anul acesta la sesiunea a doua a Bacalaureatului, potrivit unui comunicat dat de Ministerul Educaţiei, iar conform analizei Edupedu.ro, este cel mai mic număr de candidaţi din istoria ultimilor 18 ani a Bacalaureatului. 
Ministerul Educaţiei citează datele primite de la inspectoratele şcolare şi susţine că din cei care s-au înscris 22.586 de candidaţi provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. 
Pentru candidaţii din promoţia curentă, acesta este cel mai mic număr de înscrişi din 2004 încoace, potrivit datelor analizate. Nu este precizat de către minister câţi dintre aceşti tineri au participat şi la prima sesiune a Bacalaureatului 2022, când 30.036 de candidaţi au fost respinşi.

La Brașov, însă, cel puțin la această probă sunt mai mulți candidați decât anul trecut, când s-au înscris 380 și au participat 321. Pe ansamblul celei de-a doua sesiuni din 2021 au fost 900 de candidați înscriși.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 16-08-2022 14:56
Ce le trebuie scoala? Sa devina waxeri nu au nevoie decat de doua clase, exact cat are deviantul vilighei. Nici-o clasa in plus nu le trebuie.

Ia uitati ce scriu si francezii, nu numai eu si altii ca mine:
”IMBECILIZAREA - cea mai gravă problemă a lumii. Trecerea speciei la idiotizare. STUDIU France Soir”
”Toate studiile psihometrice din lume arată o scădere a coeficientului intelectual începând din anul 2000.

Dintre toate amenințările existențiale, lipsește una din toate agendele. Și totuși ea determină viitorul speciei noastre. Este vorba despre declinul global al coeficientului intelectual (IQ). De el depinde viitorul științei, culturii, capacității de a înțelege lumea.

Consensul asupra acestui declin este acum fără echivoc. Toate studiile psihometrice din lume arată o scădere a coeficientului intelectual începând cu anul 2000. Cu cât este mai mare nivelul IQ-ului național, cu atât este mai mare căderea. În afară de studiile psihometrice, acest lucru demonstrează și empirismul. Un adolescent de 14 ani înțelege în medie ce ar fi înțeles un copil de 10 ani născut înainte de 1975. Unul dintre simptomele acestei regresii este pierderea vocabularului, semnalată de numeroase studii începând cu 2017. Adevărata dramă relevată de această sărăcire este cea a dificultății de memorare pentru generațiile în devenire.”

https://www.francesoir.fr/societe-sante/imbecilisation-de-l-espece-le-passage-l-idiocene
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter