myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BAC 2022. Ce s-a dat la română. De râs sau de plâns?

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Update BAC 2022. Subiectele complete la română. Ce și cum se notează

 

Absolvenţii de liceu au susţinut astăzi prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2022, cea la Limba şi literatura română. Subiectele sunt diferenţiate pe filiere şi profiluri, însă, din 2018 încoace, doar la partea a treia – un eseu pe o temă dată, fiind unul pentru real, tehnologic şi vocaţional (cu excepţia pedagogicului), iar altul pentru uman şi pedagogic.

Subiectele de la proba de Limba și literatura Română au fost primite de elevi la ora 9, iar timpul de rezolvare a fost de 3 ore. Candidații puteau ieși din sală după o oră și jumătate de la primirea subiectelor. Varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a fost cea cu numărul 6.

Proba de examen a fost bazată, ca de obicei, pe trei părți – prima parte, având ca suport un text la prima vedere, este alcătuită din doi itemi: A, cu cinci cerințe/întrebări notate cu câte șase puncte fiecare, și B - o cerinţă de tip eseu.

Subiectul I - textul-suport a fost din Nicolae Iorga – „Doamna Elena Cuza”, iar elevii au avut, la subiectul I.B., de scris un text de minimum 150 cuvinte, notat cu 20 de puncte, în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”.

Subiectul al II-lea, notat cu 10 puncte - o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – „Întunecare”.

Subiectul al III-lea, notat cu 30 de puncte, reprezintă diferența majoră dintre profiluri.

Tinerii de la filiera teoretică - profilurile real, tehnologic şi vocaţional (cu excepţia pedagogicului) au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate.

Cei de la filiera teoretică - profilul umanist și vocațional - profilul pedagogic au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui personaj dintr-o comedie studiată (tot 30 de puncte).

Examenul se încheie la ora 12.00, iar după ora 15.00, Ministerul Educaţiei Naţionale va publica subiectele complete şi baremele de evaluare şi de notare, pe care vi le vom prezenta pe myTEX.ro.

Citiți și:

BAC 2022. Examenele serioase încep de astăzi

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+2 #1 Raoke Kaka 20-06-2022 11:43
In cativa ani vor primi sa scrie poezia ”Catelus cu parul cret”. Dar si atunci vor exista waxeri care nu vor lua examenul. CA DE ACEEA-S WAXERI, NU!?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter