myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Noi documente privind apa (ne)potabilă, plină de germeni periculoși

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După ce, în urmă cu o lună, prezentau documente care atestau că în ultimii ani au existat probleme privind calitatea apei potabile furnizate în unele localităţi ale judeţului (BRAȘOV. USR PLUS reclamă calitatea neconformă a apei la Râșnov / Demersuri pentru verificarea apei potabile în tot județul)– informaţii confirmate ulterior de către oficialii braşoveni (detalii: BRAȘOV. Probleme cu apa potabilă / Oficialitățile refuză să spună unde (VIDEO) și BRAȘOV. Apa furnizată ca fiind potabilă „are probleme serioase”, în unele cazuri, „un atentat la sănătatea şi viaţa celor care o consumă”)– reprezentanții USR PLUS Brașov prezintă noi documente care arată că şi în vara aceasta, la Râşnov, a fost furnizată drept potabilă apă cu bacterii, între care E.coli şi enterococi.

Tot ce am transmis în ultimii 3 ani despre dezinfecţia apei după ureche şi lipsa oricărui profesionalism în domeniul tratării apei în Râşnov se certifică prin rezultatele buletinelor primite de la DSP. Angajarea apropiaţilor, a membrilor de partid, a rudelor pe diferite posturi călduţe la Goscom (nota red. - societatea de servicii comunale, aflată în subordinea Primăriei), lipsa unui specialist în domeniul apei/canalizării şi lipsa investiţiilor la timpul la care au fost solicitate de specialişti în domeniu (vezi Master Plan 2013), au condus la situaţia actuală: apă netratată, neconformă cu Legea, care reprezintă un pericol pentru sănătatea celor care o consumă. Situaţia de-a dreptul umilitoare e reprezentată (şi) de faptul că apa prelevată chiar de la sediul Goscom (strada Izvor nr. 6-8) este neconformă cu Legea 458/2002”, a transmis vicepreşedintele filialei judeţene USR PLUS Braşov, Horia Motrescu, printr-un comunicat de presă.

Documentul este însoţit de copii ale mai multor buletine de analiză a apei realizate în diverse luni ale anului 2022, documente care indică prezenţa în apă a unor bacterii precum bacterii coliforme, Escherichia coli sau enterococi intestinali. Conform documentelor, prezenţa germenilor în apa furnizată drept potabilă la Râşnov a fost constatată în lunile aprilie, mai, iulie şi august 2022.

„Din buletinele de analiză rezultă că, în luni diferite şi în puncte diferite ale reţelei, apa nu conţine urme de clor, ceea ce înseamnă că nu este dezinfectată corespunzător, în schimb conţine bacterii şi germeni ce pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii oamenilor. Mai mult decât atât, în luna mai, chiar la ieşirea din staţia de tratare, s-au depistat cantităţi uriaşe de E.coli şi Enterococi, pentru care cantitatea admisă de lege este 0! Bacteria E.coli afectează grav funcţionarea organismului şi poate determina apariţia gastroenteritei, infecţiilor de tract urinar, meningitei şi a şocului septic”, a subliniat viceliderul USR PLUS Braşov.

Oficialii formaţiunii politice arată, de asemenea, că într-un raport al Direcţiei de Sănătate Publică pe anul 2021 este menţionat faptul că un sistem de aprovizionare cu apă este declarat neconform pentru un parametru atunci când cel puţin 5% din totalul analizelor sunt neconforme pentru acel parametru, excepţie făcând parametrii microbiologici E.coli şi Enterococi, pentru care şi o singură analiză neconformă va determina declararea sistemului ca neconform.

Citiți și: 

BRAȘOV. USR PLUS reclamă calitatea neconformă a apei la Râșnov / Demersuri pentru verificarea apei potabile în tot județul

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter