myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Oglinda nu îți va mai fi „dușman”, după tratamentul cu implant dentar!

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Lipsa unui dinte - mai ales în partea din față a cavității bucale - lasă, de cele mai multe ori, o imagine dizgrațioasă. Persoanele care se confruntă cu o astfel de problemă sunt primele care sesizează dezavantajele de natură estetică, la fiecare privire în oglindă. Prin urmare, este normal ca ele să își dorească să urmeze cât mai curând un tratament cu implant dentar, care să elimine problema. 

Avantajele estetice oferite de un implant dentar

Pierderea unui dinte frontal sau a unui premolar este foarte vizibilă și deranjantă pentru pacienți, astfel încât cei care amână înlocuirea ajung la diferite schimbări de comportament: se simt complexați, vorbesc mai rar, nu mai zâmbesc sau nu mai râd aproape deloc, pun frecvent mâna la gură. Simțindu-se complexați, interacțiunile de aproape cu alți oameni devin de-a dreptul chinuitoare.

Lucrările fixate montate pe un implant dentar reușesc să rezolve toate aceste probleme. Ele refac în mod fidel aspectul dinților și al zâmbetului, într-o asemenea măsură încât uneori se observă chiar o estetică mai bună decât cea a dintelui extras. Astfel, încrederea în sine este recăpătată și viața socială își poate urma, din nou, cursul firesc. 

Impactul unui implant dentar asupra stării de sănătate

Existența unui spațiu gol în cavitatea bucală ca urmare a pierderii unui dinte – indiferent dacă a avut loc printr-o extracție sau în orice alt mod – poate provoca în timp apariția a numeroase probleme de sănătate. 

Primii vizați sunt dinții învecinați cu spațiul gol, la care apar probleme de înclinare și de stabilitate. Există un risc semnificativ ca spațiul în care a fost dintele natural să fie parțial acoperit de cei vecini și astfel să nu mai rămână suficient loc pentru inserarea implantului. 

Problemele de masticație nu întârzie nici ele să apară. Dacă lipsesc mai mulți dinți pe o parte, pacientul tinde să mănânce pe cealaltă parte, ceea ce duce la apariția unor probleme în articulația temporo-mandibulară, care unește mandibula cu baza craniului. 

Dacă sunt probleme pe ambele părți, va apărea tendința de a folosi mai mult dinții din față, care însă nu pot să preia forțele masticatorii ale măselelor ci, supuși unei presiuni mai mari decât ar fi normal, ajung, la rândul lor, să cedeze. 

Măcinarea oaselor mandibulei și maxilarului și dezvoltarea unor probleme de digestie, din cauza mestecării imperfecte a alimentelor, reprezintă alte două riscuri majore de sănătate pentru persoanele care nu aleg cu promptitudine soluția reprezentată de un implant dentar.

Eliminarea neplăcerilor cauzate de proteză

Vechea soluție pentru pacienții cărora le lipseau dinți era reprezentată de proteza dentară mobilă. Trebuie știut însă că toți cei care o poartă se plâng de diverse neplăceri, cum ar fi instabilitatea acestui dispozitiv, vorbirea greoaie sau gustul diminuat din cauza acoperirii papilelor gustative din cerul gurii. 

Toate aceste dezavantaje dispar în momentul în care proteza mobilă este înlocuită cu o lucrare fixă, montată pe implant dentar. Aceasta nu numai că arată, dar și funcționează, în toate privințele, la fel ca dinții naturali. 

Alege cel mai bun tratament și te vei bucura în același timp de o bună stare de sănătate și de un aspect identic cu cel pe care ți-l ofereau dinții naturali!

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter