myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Aparatură de ultimă generație, donată Maternității Făgăraș

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Aparatură de ultimă generație, importantă pentru tratarea nou-născuților, a fost donată Maternității Făgăraș (jud. Brașov) de către organizația Salvații Copiii România.

Valoarea aparaturii este de 20.000 de euro.

Am primit o donație foarte importantă. Este vorba de un incubator,  lampă de foto-terapie și un monitor de funcții vitale pentru Secția de Nou-Născuți de la Fundația Salvați Copiii. Pe această cale le mulțumim mult pentru ajutorul pe care ni l-au acordat. Doamna dr. Voicu Alexandra a luat inițiativa, a luat legătura cu o reprezentantă a Fundației Salvați Copiii, le-a comunicat de ce avem nevoie și spre surprinderea noastră ne-a ascultat rugămintea și ne-au donat aparatele atât de vitale nou-născuților prematuri și nu numai“, a spus dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Dr. „Aurel Tulbure“ Făgăraș, pentru fagarasultau.ro.

„Este o zi importantă. Maternitatea a primit niște dotări care erau absolut necesare. Cu această ocazie trebuie să le mulțumim celor de la Asociația Salvați Copiii, pentru că au donat aceste lucruri. E vorba de un incubator, o lampă și un aparat de monitorizare a funcțiilor vitale, toate aceste sunt necesare în primele ore de viață ale nou-născuților și în special pentru cei care sunt născuți prematur. Până acum, Maternitatea nu deținea asemenea aparatura și în unele cazuri, cele mai grave, copiii erau transferați spre alte maternități care erau dotate cu asemenea aparatură. După cum știți, Primăria Făgăraș este permanent interesată să îmbunătățească infrastructura de sănătate, care este pe primul loc alături de celelalte, de infrastructura educațională, de cea rutieră, dar considerăm că infrastructura de sănătate și în special cea care vizează copiii este pe primul loc întotdeauna. Din partea Primăriei vreau să le mulțumesc încă o dată celor de la Salvați Copiii, pentru această donație, dar și personalului din spital care a luat legătura cu ei și care a contribuit ca acest proiect să fie implementat la noi“, a declarat și Lucian Mija, administratorul Făgărașului.

Compartimentul de Neonatologie a spitalului are capacitatea de 15 paturi, iar media lunară a copiilor născuți la  Maternitatea Făgăraș este de 45-50. De la începutul anului, medicii făgărășeni au asistat la nașterea a 230 de copii.

Foto - arhivă

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter