myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

„Analize medicale gratuite? Nu mai sunt fonduri”. Refuzul nu mai e posibil în cazul mai multor categorii de bolnavi

  • Apreciez !Nu-mi place !-9
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În ciiuda faptului că sunt asigurați și au cotizat timp de decenii la Sănătate, mulți români s-au obișnuit să-și facă analizele medicale pe banii lor, exasperați de vechea „placă” pe care o pun laboratoarele și clinicile medicale încă din primele zile sau chiar ore ale fiecărei luni: „nu mai sunt fonduri”. Adică banii alocați lunar de către Casa de Asigurări de Sănătate cu care au contract.
Replica nu va mai fi valabilă în cazul mai multor categorii de bolnavi. Astfel, pacienții  cu COVID-19, precum și cei cu o boală cronică gravă, precum cancer, diabet, boală rară, cardiovasculară, cerebrovasculară sau neurologică – ar urma să aibă acces la investigații paraclinice decontate efectuate în regim ambulatoriu în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la solicitarea acestora, indiferent de epuizarea plafonului lunar, prevede o Ordonanță de Urgență adoptată joi de Guvern.
Ministerul Sănătății susține că a găsit soluția pentru ca acest lucru să fie posibil inclusiv după epuizarea fondurilor lunare contractate: „pentru decontarea contravalorii acestora, sumele contractate inițial se suplimentează prin acte adiționale”, arată instituția condusă de Alexandru Rafila.
„Investigațiile paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare, precum și a pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, afecțiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, se efectuează în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora, chiar dacă furnizorul aflat în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul solicitării; pentru decontarea contravalorii acestora, sumele contractate inițial se suplimentează prin acte adiționale”, se arată în OUG.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter