myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. La 21 de ani, ucis de un traumatism cranian sever, a salvat viața a doi oameni

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov a avut loc a treia prelevare de organe din acest an de la un pacient, în vârstă de 21 de ani, decedat în urma unui traumatism cranian sever, a cărui familie a fost de acord cu donarea de organe. „Astfel, prin acest gest nobil, în fața căruia ne înclinăm, alți doi pacienți au primit şansa la o nouă viaţă prin transplant renal. În aceste vremuri tulburi, un astfel de gest demonstrează că, prin bunătate şi iubire, oamenii pot schimba destine şi înfăptui minuni pentru semenii lor”, se arată pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

Echipa ATI şi de coordonare a spitalului brașovean a fost formată din dr. Simona Gălbineanu – KDP, dr. Dragoș Grusea – coordonator transplant, dr. Ruxandra Jitaru – medic rezident ATI. Intervenția de prelevare a fost realizată de echipa chirurgicală de la Spitalul Clinic Dr. C. I. Parhon, Iași , condusă de dr. Daniel Andone.

Astfel, de Ziua Mondială a Rinichiului – 10 martie, echipele de profesioniști de la Centrul de Transplant Renal al Spitalului Clinic „Dr. C.I.Parhon” Iași, coordonat de prof. dr. Adrian Covic, au adus bucuria în viața a doi pacienți care aveau nevoie de un transplant renal.

„Încă o dată, mulţumim cu profund respect familiei donatorului pentru șansa la viață oferită unor necunoscuți aflați în suferință.  De asemenea, mulțumim tuturor echipelor de medici şi asistenţi care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă, precum și conducerilor unităţilor sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant”, au mai scris cei de la ANT.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, aceasta a fost a treia prelevare de organe realizată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov în 2022, toate având loc de la începutul lunii.

Prima prelevare de organe din acest an la SCJU Braşov a avut loc pe 2 martie, de la un pacient de 44 de ani. Trei pacienţi au primit ficatul şi rinichii, iar alţii ţesuturi şi cornee. (detalii: BRAȘOV. Prima prelevare de organe din 2022 la Spitalul Judeţean / Cel puțin trei oameni au o nouă șansă la viață)

De asemenea, familia unui pacient de 48 de ani, decedat în urma unui AVC hemoragic, a găsit puterea de a preschimba suferința lor în speranță pentru alţi semeni. Așa că a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi  și astfel să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă. Graţie acestei decizii, alături de profesionalismul echipei de coordonare a spitalului braşovean, formate din dr. Dragoş Grusea – coordonator de transplant, dr. Simona Gălbineanu – kdp, a efortului colectivului din secţia ATI, alţi pacienţi se vor putea bucura de viaţă  în urma intervenţiilor de transplant renal şi de ţesuturi (cornee şi os/tendon). Intervenţia de prelevare a fost încheiată în zorii zilei de 7 martie. Astfel, doi pacienţi, în vârstă de 40 de ani şi, respectiv, de 42 de ani, au primit şansa mult visată pentru un transplant renal, reaizat de echipa de chirurgi a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj,

Prelevarea ţesuturilor a fost realizată de echipele Spitalului  Clinic de Urgențe Oftalmologice Bucuresti, pentru cornee, şi Băncii de Ţesut Spitalul Clinic Colentina, pentru ţesuturile osteotendinoase. De asemenea, la Braşov a fost prezentă şi echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni, condusă de dr. Guenadiy Vatachki, dar, din motive medicale, organul nu a fost eligibil pentru transplantare.

 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter