myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Centrul MedEuropa Brașov aniversează un an de activitate cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului

Radioterapie de calitate, gratuită pentru un număr mai mare de pacienți

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Radioterapie de calitate, gratuită pentru un număr mai mare de pacienți

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Centrul de radioterapie MedEuropa Brașov aniversează un an de activitate în data de 4 februarie, dată ce marchează de asemenea Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului. Mesajul transmis anul acesta la nivel global prin campania World Cancer Day pune accent pe asigurarea accesului la tratament echitabil, fără discriminare, tuturor categoriilor de pacienți oncologici: „Close the Care Gap” – deziderat aflat la baza misiunii asumate de Centrele MedEuropa prin oferirea tratamentelor de radioterapie în mod gratuit, tuturor pacienților.

Odată cu această aniversare, Centrul MedEuropa Brașov, în cadrul căruia au fost efectuate 9000 de tratamente pentru cancer în primul an de activitate (dintre care peste 98% prin tehnica IMRT), își dublează capacitatea de tratament prin instalarea celui de-al doilea accelerator liniar Elekta Infinity. Serviciile oferite pacienților oncologici (radioterapie cu intenție curativă și scop paliativ precum și consultații de specialitate), vor fi în continuare 100% gratuite prin contractul cu CAS. 

„Odată cu împlinirea unui an de activitate a Centrului de Radioterapie MedEuropa Brașov, timp în care 400 de pacienți au beneficiat, fără niciun cost, de tratament prin Programul Național de Sănătate de Radioterapie, am inaugurat și al doilea accelerator liniar, în urma unei investiții de 1,5 milioane euro și a extinderii echipei medicale. În afară de dublarea capacității de tratament, acest aparat contribuie în mod semnificativ la atingerea celor mai înalte standarde în radioterapie. Mai exact, radioterapia de calitate pe care o oferim la MedEuropa presupune, printre multe altele, existența a două acceleratoare liniare identice, îngemănate, având ca avantaj flexibilitatea, posibilitatea efectuării tratamentului cu respectarea fidelă a parametrilor pe oricare din cele două acceleratoare, în orice moment, pentru oricare dintre pacienți”, Dr. Bogdan Angheloiu, Director General MedEuropa

MedEuropa este una dintre cele mai moderne rețele de centre de radioterapie și oncologie din România, utilizând tehnologii de iradiere de ultimă generație, acceleratoare liniare Elekta, ce permit tehnici moderne pentru tratamentul cancerului, cum ar fi IMRT/VMAT, stereotaxie sau radiochirurgie. Tehnologiile cu care sunt dotate cele patru centre MedEuropa (Constanța, București, Oradea și Brașov) permit respectarea dezideratelor de bază ale tratamentului prin iradiere: doză cât mai mare aplicată volumului tumoral, cu o protecție maximă a țesuturilor sănătoase. 

Abordare multidisciplinară a bolnavului de cancer

Înainte de stabilirea planului de tratament, pacientul are nevoie de un diagnostic de certitudine. Pentru a-l obține, acesta trebuie să ajungă, în primul rând, la medicul de familie, care îl va îndruma către un specialist, pentru efectuarea biopsiei. În momentul în care pacientul are buletinul anatomopatologic și realizează investigațiile suplimentare necesare, el se poate adresa centrului MedEuropa Brașov pentru confirmarea diagnosticului și propunerea unui plan de tratament. Documentele medicale sunt analizate în cadrul unei consultații inițiale, pas care poate fi urmat, la nevoie, de alte investigații. În momentul în care dosarul medical este complet, cazul este discutat în comisia oncologică.

MedEuropa Brașov contează pe o comisie multidisciplinară în abordarea bolnavului de cancer: tumor board. Aceasta este reprezentată de echipa implicată în rezolvarea cu succes a cazului, în funcție de indicație: oncolog medical, radioterapeut, chirurg specializat în diferite localizări ale cancerului, anatomopatolog, precum și alți profesioniști. Aceștia discută fiecare caz, obiectivul fiind cea mai bună soluție pentru pacient, în funcție de stadiul bolii și particularitățile terapeutice. Se stabilește conduita terapeutică, iar aceasta este comunicată pacientului, el făcând întotdeauna parte din această decizie și fiind informat pas cu pas. 

„Radioterapia de calitate se poate realiza doar cu respectarea unor condiții stricte. Luăm în calcul, evident, tehnologia de ultimă generație, însă elemente cum ar fi procedurile noastre de asigurare a calității tratamentului, echipa medicală foarte bine instruită, cu înalt simț etic și abordarea multidisciplinară au o pondere semnificativă în succesul tratamentului. Ceea ce probabil ne diferențiază de alte centre de radioterapie este verificarea și corelarea planului de tratament elaborat de fizicienii medicali cu dozele efective livrate de accelerator, pentru fiecare pacient, prin utilizarea echipamentelor specifice de dozimetrie, și totodată verificarea poziționării pacientului înainte de începerea fiecărei ședințe de iradiere (IGRT). Aceste proceduri reprezintă Gold Standard în radioterapie”, Dr. Cătălin Iacob, medic primar radioterapie, șef secție MedEuropa Brașov

Odată primită indicația de radioterapie, urmează etapa de simulare cu ajutorul computerului tomograf. Practic, se obțin imagini CT ale zonei care urmează a fi tratată. Conturajul volumelor tumorale și al organelor la risc este momentul în care medicul radioterapeut identifică și conturează tumora. Odată parcurse cele două etape, fizicianul medical analizează imaginile și elaborează planul de tratament, stabilind astfel modalitatea de iradiere.

„Această procedură descrisă succint este extrem de complexă și se realizează într-un timp de maxim 5 zile lucrătoare. Pe această cale, îndemn pacienții diagnosticați cu cancer să nu amâne programarea, este important să ni se adreseze cât mai repede pentru un eventual tratament prin radioterapie în cadrul evoluției bolii lor. Consultațiile și întreg tratamentul sunt compensate integral prin contractul cu CAS”, adaugă Dr. Cătălin Iacob.


Centrul MedEuropa din Brașov este situat pe Strada Turnului, nr. 8, iar programările se pot efectua printr-un apel la Call Center-ul MedEuropa - 021 9971.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter