myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Activitatea hormonală şi sănătatea scalpului

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Organismul uman reprezintă o maşinărie fascinată în care toate celule şi organele conlucrează pentru o bună funcţionare generală. Odată ce se instalează un dezechilibru pe un nivel, încep să apară semnalele de alarmă pe care este bine să le luăm în seamă. Pierderea sau deteriorarea părului este unul dintre semnalele care ne anunţă că organismul nostru parcurge o anumită disfuncţionalitate, generată de diferite contexte. Firele de păr şi sănătatea acestora

Firul de păr este format din celule similare pielii, in principal din  keratină, şi se formează dintr-un folicul. Fiecare folicul în parte este înconjurat de capilare sangvine, acestea având rolul de a transporta elementele necesare creşterii firului de păr. Astfel, sănătatea firului de păr se află în strânsă legătură cu  circulatia sangvina, dar şi cu aportul de nutrienti si hormoni care îi este asigurat. 

Testosteronul

Testosteronul reprezintă cel mai important hormon masculin, prezent atât la bărbaţi, cât şi la femei, însă în cantităţi mai reduse. Este unul dintre hormonii căruia îi revine sarcina de a ghida procesele specifice pubertăţii.

În ceea ce priveşte legătura dintre testosteron şi firul de păr, de acţiunea acestui hormon depinde favorizarea sau reducerea şi scăderea creşterii părului. De asemenea, există contexte în care testosteronul este transformat într-un compus, denumit dihidrotestosteron, prin intermediul acţiunii enzimelor 5-alfa reductază, iar rezultatul este deteriorarea masivă a foliculului şi chiar pierderea definitivă a firului de păr. În ajutorul celor care se confruntă cu alopecia generată de această problemă hormonală, DHT blocker poate reprezenta cea mai bună soluţie prin care se va restabili activitatea normală a hormonului testosteron.

Măsuri în caz de alopecie

În cazul în care un  control medical diagnostichează o cauză hormonală răspunzătoare de pierderea părului, se pot stabili o serie de scheme de tratament care au drept scop restabilirea echilibrului hormonal. De asemenea, aceste tratamente au rolul de a îmbunătăţi circulaţia sangvină de la nivelul scalpului, un aspect extrem de important, atunci când se vizează remedierea problemelor situate la nivelul părului şi a pielii capului.

Se poate apela la o serie de terapii, tratamente şi proceduri, alegerea atât de eficientului minoxidil, reprezentând una dintre măsurile cele mai benefice pentru scalp, dar şi pentru calitatea şi sănătatea firului de păr. Indiferent de tratamentul ales cu scopul de a redobândi podoaba capilară, este foarte important a se acţiona şi asupra stilului de viaţă,  alimentaţiei şi igienei.

Sursa de imagine: Roman Samborskyi / Shutterstock.com

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter