myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Filtrele de aer și filtrele de combustibil. Importanța lor pentru automobile

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dacă sunteți un șofer începător sau dacă aveți experiență, însă, nu vă pricepeți foarte bine la mecanică și nu cunoașteți rolul fiecărei piese din componența unui automobil, va pot fi de folos câteva informații de bază despre felul în care funcționează automobilul dumneavoastră. Considerăm foarte utile informațiile cu privire la rolul anumitor componente și momentul în care este recomandat să le înlocuiți cu alte componente complet noi.

Filtrele de aer

Chiar dacă sunt ieftine să știți că sunt foarte importante pentru felul în care funcționează motorul unei mașini! Așa cum probabil că intuiți, rolul filtrului de aer este de a filtra aerul care ajunge la motorul mașinii. Dacă această parte componentă ar lipsi, atunci toate impuritățile din aer ar fi în interiorul motorului în foarte scurt timp. Defecțiunile care pot apare sunt lesne de anticipat, nu este așa?

Filtrele de aer pentru mașini sunt realizate din carton sau burete, de obicei. Aceste materiale vor permite cu ușurință aerului să treacă, fără a permite impurităților să pătrundă în motor, însă.

Este important ca orice model de filtru de aer să nu permită particulelor care depășesc câțiva microni să pătrundă în motor. Atât cartonul poros cât și buretele au capacitatea de a reține astfel de particule foarte ușor. 

Dacă unul din următoarele lucruri se întâmplă în timp ce conduceți, atunci trebuie să luați în calcul faptul că filtrul de aer trebuie înlocuit imediat: performanța mașinii scade, crește consumul surprinzător, apariția rateurilor la motor, la bord se aprinde senzorul Check Engine, etc.

Acestea sunt semnele cale mai importante. Dacă locuiți în orașe aglomerate și dacă folosiți zilnic mașina pentru a vă deplasa, este recomandat ca filtrul de aer să îl înlocuiți cel puțin o dată pe an. De asemenea, ori de câte ori veți face revizia mașinii, acesta este recomandat să fie înlocuit. Nu trebuie să așteptați ca semnalele caracteristice să apară! Este o modalitate ieftină de a proteja foarte bine motorul mașinii, mai ales la modelele noi care sunt mult mai complexe și necesită cheltuieli mult mai mari pentru înlocuirea pieselor defecte sau pentru realizarea reparațiilor.

Specialiștii susțin faptul că după 10.000 de km parcurși cu mașina, în filtrul de aer al acesteia se acumulează aproximativ 60 gr. de impurități. Recomandarea lor este de a schimba filtrul de aer al mașinii cel puțin după 10.000-30.000 de km parcurși.

Puteți chiar dumneavoastră să vizualizați felul în care arată filtrul de aer al mașinii și îl și puteți schimba cu ușurință.

Sunt foarte multe magazine online complexe care comercializează toate categoriile de filtre de aer pentru toate modele de mașini. Acestea se pot comanda online foarte simplu. Apoi, cu motorul mașinii oprit, va trebui să identificați locul unde este amplasat filtrul de aer. Desfaceți ușor carcasa și extrageți ușor filtrul vechi de aer. În funcție de modelul mașinii dumneavoastră, este posibil să aveți nevoie de câteva scule de mână. Dacă nu reușiți să faceți singuri acest lucru, opriți la un service specializat și solicitați mecanicilor de acolo să îl înlocuiască.

Filtrele de combustibil

Daca nu ați știut până acum, omiterea înlocuirii filtrului de combustibil poate determina defectarea întregului motor! Acest lucru înseamnă cheltuieli foarte mari și costuri mari pentru serviciile de manoperă. Așadar, este recomandat ca la fiecare revizie a mașinii să schimbați și filtrul pentru combustibil.

Filtrul de combustibil este o parte esențială a sistemului de alimentare al unei mașini. Impuritățile pot exista în combustibil (la fel ca și apa!) sau se pot desprinde chiar de pe pereții rezervorului mașinii și pot ajunge în structura motorului în felul acesta, dacă filtrul pentru combustibil este foarte vechi sau excesiv de uzat. 

În general, dacă motorul pornește mai greu sau dacă nu pornește deloc, daca acesta pierde brusc putere, daca ralantiul mașinii oscilează sau dacă motorul da rateuri uneori sau chiar se și oprește, atunci în mod cert va trebui să verificați filtrul pentru combustibil. 

Mecanicii recomandă ca acesta să fie schimbat o data pe na sau după 10.000-30.000 de kilometri parcurși. Ca și în cazul filtrelor de aer, înlocuirea filtrului de combustibil se poate face într-un service specializat sau chiar și de către dumneavoastră. 

Persoanele pasionate de mecanică au în prezent ocazia să urmărească tutori ale online foarte precise despre felul în care se schimbă un filtru de combustibil, la modele diferite de automobile. Este simplu în prezent, grație companiilor care dezvoltă astfel de metode de prezentare pe internet.  

Surse:

https://www.autodoc24.ro/piese-de-schimb/filtru_combustibil-10361

https://dailydriven.ro/cand-trebuie-sa-schimbi-filtrul-de-aer

    

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter