myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

POIANA BRAȘOV. Pe ce pârtii se va putea schia (și) în nocturnă?!...

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov continuă programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov. Astfel, zilele trecute, a fost semnat contractul pentru realizarea Studiului de fezabilitate pentru proiectul: „Instalații de iluminat și nocturnă pentru pârtiile Drumul Roșu si Subteleferic”.

Valoarea achiziției a fost de 104.500,00 lei fără TVA, față de prețul estimat, de 132.000 de lei fără TVA, termenul de livrare a documentațiilor fiind de 60 de zile. Câștigătorul contractului a fost SC DANINA STAR  SRL.

„Continuăm modernizarea domeniului schiabil Poiana Brașov. Săptămâna trecută, am semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru instalații de iluminat și nocturnă, prin care ne dorim să iluminăm aproximativ 4,7 km din pârtia Drumul Roșu, pârtia cea mai utilizată de schiorii începători, și să realizăm o nocturnă de aproape 1 km din Subteleferic, pârtia de competiții sportive a Poienii, proiectată conform standardelor impuse de Federația Internațională de Schi (FIS), pentru a putea găzdui competiții televizate de nivel internațional de schi în regim nocturn. De asemenea, suntem în procedură de evaluare a ofertei pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor de iluminat al pârtiilor Lupului inferior și Drumul Albastru și am finalizat procedura de achiziție a celor 10 tunuri de zăpadă pentru extinderea capacității de producere a zăpezii artificiale, unde urmează să semnăm contractul. Ultimul sezon de schi, cu peste două milioane de treceri prin turnichete, arată faptul că Poiana Brașov este în continuare în topul preferințelor românilor, și nu numai, ca destinație turistică de iarnă. Iluminarea pe timp de noapte a acestor pârtii va extinde perioada zilnică de schi, va oferi o alternativă mai spectaculoasă pentru schiori, după lăsarea întunericului, și va crește astfel și mai mult atractivitatea stațiunii, nu numai în rândul turiștilor, ci și ca loc de organizarea de competiții. În același timp, va scădea și presiunea existentă la mijloacele de transport pe cablu, având în vedere că perioada din zi în care se poate schia va fi mai lungă”, a declarat primarul Allen Coliban. 

Totodată, achiziția pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor de iluminat al pârtiilor Lupului inferior și Drumul Albastru se află în procedură de evaluare tehnică a ofertei depuse de Flash Lighting Services (lider) și VRD Proiect Invest, valoarea estimată a contractului fiind de 5.228.252,82 lei fără TVA.   

Și proiectul de modernizare a domeniului schiabil existent, respectiv instalarea unor noi legături de transport pe cablu și crearea de legături noi între pârtii se află în licitație, cu termen de depunere a ofertelor până în 15 septembrie. Este vorba de elaborarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și acordarea de asistență tehnică pentru construirea a trei telescaune de câte 6 și respectiv 4 locuri, crearea unui nou traseu de schi în Postăvarul, îmbunătățirea pârtiei Lupului Superior și crearea unei legături între pârtia Stadion și telescaunul Lupului. Telescaunul de 6 locuri ar trebui să facă legătura dintre Stadion și Ruia și se va numi „Drumul Roșu“; unul dintre cele de 4 locuri va face legătura dintre Ruia și stația superioară Kanzel, iar cel de-al doilea, între Lupului Superior și Ruia (și se va numi „Lupului 2“).

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că vor apărea și alte focare de gripă aviară în județul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter