myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Concert gratuit cu opt dirijori

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În această săptămână, la Brașov se desfășoară un masterclass de dirijat cu celebrul profesor și dirijor Uroš Lajovic. Atelierul de dirijat organizat de Filarmonica Brașov în parteneriat cu „Platform for Culture” Croația le-a propustinerilor dirijori din întreaga lume să vină să lucreze cu unul dintre cei mai renumiți profesori de dirijat din lume - Uroš Lajovic, profesor al Universității de Muzică și Arte Dramatice din Viena între 1991 – 2012. În cadrul proiectului, opt dirijori, din opt țări, au venit la Brașov să dirijeze pe o perioadă de cinci zile orchestra Filarmonicii Brașov, avându-l ca profesor îndrumător pe Uroš Lajovic. Atelierul se va încheia cu un concert alături de Filarmonica Brașov în care toți cei opt candidați vor avea ocazia să dirijeze o parte din repertoriul concertului.

Concertul dirijat de cei opt tineri va avea loc astăzi, de la ora 19.00, la Sala Patria, iar intrarea publicului este gratuită. Programul serii este următorul: W. A. Mozart: Uvertura la opera Don Giovanni; S. Rachmaninov: Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2, Op. 18; M. Mussorgsky: Tablouri dintr-o expoziție.
Solista serii este pianista Kira Frolu. Câștigătoare a Bursei „Moștenitorii României Muzicale” ediția 2022 oferită de Radio România Muzical, este în prezent studentă masterandă la Academia Regală de Muzică din Londra sub îndrumarea prof. Ian Fountain, unde studiile îi sunt sprijinite de o bursă de merit. Este laureată a concursurilor Vladimir Krainev din Ucraina și Evangelia Tjarri din Cipru, printre altele.
Proiectul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Locurile gratuite pot fi rezervate în avans, online, pe site-ul bilet.ro

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter