myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Înscrieri pentru un atelier gratuit de film documentar

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Tinerii din Braşov, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, se pot înscrie, până în 8 octombrie, la un atelier de film documentar Point & Shoot, organizat în cadrul One World Romania - Festivalul Internaţional de Film Documentar şi Drepturile Omului. Atelierul va dura 4 zile şi se va desfăşura în perioada 18-21 octombrie, la Universitatea Transilvania Braşov. Acesta va fi coordonat de cineaşti români cu experienţă în film documentar: Laura Căpăţână-Juller, regizoarea unuia dintre cele mai importante filme documentare româneşti ale ultimelor decenii, desemnat cel mai bun film românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (2012), şi Andrei Inizian, tânăr regizor de film. Ambii au o bogată experienţă în munca cu tinerii.

Atelierul de film oferă adolescenţilor o introducere în „noţiunile de bază ale limbajului şi gramaticii audiovizuale”, la nivel teoretic şi practic. Programul conceput de cei doi tutori aduce în atenţia participanţilor reprezentarea realităţii prin aparatul de filmat şi implicaţiile sale.
Cei opt tineri selectaţi vor lucra atât individual, cât şi în echipe, pe baza unor teme propuse de tutori. Exerciţiile practice de filmare şi de montaj sunt mai apoi puse în discuţie şi analizate din punct de vedere formal, gramatical şi etic.
Organizatorii spun că atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă doreşte să aducă împreună participanţii şi tutorii într-un spaţiu destinat expresiei şi discuţiei libere, într-un cadru non-formal. Nu există taxă de înscriere sau de participare.
„În urma selecţiei, participanţii vor confirma că sunt disponibili în perioada de desfăşurare pentru un program intensiv care va începe în fiecare zi la ora 9 şi se va termina la ora 15, cu o pauză de masă de o oră. Masa de prânz va fi asigurată de către organizatori pe toată durata atelierului.  Participanţii cu vârste sub 18 ani vor pune la dispoziţia organizatorilor o declaraţie semnată de un părinte/tutore legal prin care aceasta/acesta îşi dă acordul ca minorul selecţionat să participe la programul educaţional. De asemenea, cei selecţionaţi vor primi o scutire scrisă pentru a le permite să lipsească motivat de la cursuri”,au transmis organizatorii. Mai multe informaţii şi formularl de înscriere găsiţi pe pagina de Facebook One World Romania la Braşov sau Artburg.
Organizator naţional este Asociaţia One World Romania, iar organizator local - Asociaţia Culturală Artburg. Proiectul finanţat din bugetul Municipiului Braşov şi co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Europa Creativă – Programul MEDIA.

 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter