myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Trei concerte inedite, special pentru brașoveni, în Piața Sfatului

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Prea puțin spre deloc promovat, astăzi începe la Brașov FILAfest, primul festival al filarmonicilor din România. însă muzica nu este doar cea clasică. Timp de trei zile, FILAfest aduce pe scena din Piața Sfatului din Brașov, începând cu ora 19.00, trei stiluri muzicale diferite – muzică de film, fusion folcloric și rock simfonic, în trei concerte de excepție, susținute de trei filarmonici și de invitații acestora: Filarmonica din Pitești, Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea alături de Corul Euphonia și Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, alături de Trupa Pasarea Rock.

Concertele din cadrul celor trei zile de festival vor fi dirijate de reputații Codruț Scurtu și Alexandru Ilie și vor fi acompaniate de un show incendiar de lumini și grafică video. FILAfest oferă acces liber publicului iubitor de muzică și arte.

Conceptul festivalului a pornit de la dirijorul Alexandru Ilie, președinte al Asociației pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România, care își dorește să atragă publicul tânăr către muzica clasică. FILAfest se adresează, în mod special, tinerilor de până în 35 de ani, cu obiectivul principal de a promova muzica simfonică în rândul publicului tânăr, de a dezvolta aprecierea moştenirii culturale şi artistice universale, dar și de a creşte gradul de educaţie prin cultură. Este marea mea dorință, dar și scopul FILAfest, să dezvoltăm înțelegerea cuprinzătoare a muzicii simfonice ca fenomen contemporan cultural în rândul publicului tânăr prin organizarea de concerte simfonice interpretate de către filarmonicile din țară și concepute într-o manieră ușor de înțeles de către publicul ce este mai puțin familiarizat cu muzica clasică. Pentru atragerea publicului tânăr la prima ediție FILAfest, am ales să abordăm stiluri muzicale alternative față de cel clasic cu care este deja obișnuit publicul, atunci când vine vorba despre orchestre simfonice”, a declarat Alexandru Ilie, citat de „Universul argeșean”.

Prima seară de festival, vineri 23 septembrie, propune publicului un concert dedicat în întregime muzicii de film, în interpretarea Filarmonicii din Pitești, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie.

Sâmbătă, 24 septembrie, în cea de-a doua seară de festival, publicul se va putea bucura de fusion folcloric, un concert în interpretarea Corului „Euphonia” al Filarmonicii Râmnicu-Vâlcea, acompaniat de grupul instrumental al acesteia, sub bagheta dirijorului Codruț Scurtu. Concertul care va începe la ora 19.00 celebrează muzica folclorică românească, aducând un omagiu acesteia prin muzica corală cu influențe folclorice.

Ultima seară de festival, 25 septembrie, aduce pe scena din Piața Sfatului din Brașov una din cele mai apreciate trupe rock românești – trupa „Pasărea Rock”. Alături de Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie, concertul FILAfest – Rock Simfonic promite a fi un adevărat spectacol de sunet, imagini și lumini, impresionant prin compozițiile și temele rock.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+4 #1 Raoke Kaka 23-09-2022 15:36
NEINTERESANT. HAI SA CITIM DE ALTFEL DE ”SPECTACOLE”, DE ”EDUCATIE” NOUA, ”PROGRESISTA”...

”O „biserică” din Texas a anulat un „spectacol de familie” cu un transsexual satanist după ce s-a aflat că în tinerețe a vrut să tortureze niște elevi și să mitralieze o școală”

Sau: ”Ministrul Egalității din Spania, Irene Montero, încurajează copiii să facă sex „cu cine vor ei în baza consimțământului”

https://twitter.com/Jorgebuxade/status/1572689779510353921?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1572689779510353921%7Ctwgr%5Ed6022b37023e1e9a731313ba79621238639249f8%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fr3media.ro%2Fvideo-ministrul-egalitatii-din-spania-irene-montero-incurajeaza-copiii-sa-faca-sex-cu-cine-vor-ei-in-baza-consimtamantului%2F

Astia sunt deviantii care vor sa se ocupe de educatia copiilor si nepotilor nostri. Cu injectarea nu le-a tinut, acum trec la copii.

De ce-i pomenesc? PAI TREBUIE SA STIM CU TOTII CE HRAM POARTA ASTIA CU RESTRICTIILE, INJECTAREA, NAZI-PASS.
In special ca au un reprezentant de soi si in presa brasoveana, un deviant pe nume vilighei.

Mai ar fi: ”Clinica Vanderbilt din Nashville, SUA, este acuzată că mutilează copii, inclusiv cu vârste sub 10 ani, sub pretextul că îi ajută să facă „tranziția” spre alt gen.

Mai precis, este vorba despre operații prin care fetelor li se taie sânii, băieții sunt castrați chimic și multe alte feluri de proceduri ireversibile.

Totul a fost descoperit de cunoscutul jurnalist și documentarist, Matt Walsh. Vestea a făcut repede valuri în Statele Unite, datorită faptului că mai nimeni nu-și putea închipui că se poate face așa ceva, după cum afirma chiar Matt Walsh.”

https://video.foxnews.com/v/6312677058112#sp=show-clips
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter