myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Filme, conferințe, expoziții, cățărări în centrul orașului și multe alte surprize

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Peste 40 de filme din întreaga lume vor rula în cadrul celei de-a 7 ediţii a festivalului de film montan – Alpin Film Festival. Organizat în perioada 6-11 septembrie la Braşov, Predeal şi Râşnov, unicul eveniment cinematografic autohton dedicat culturii şi civilizaţiei montane aduce invitaţi speciali, la conferinţele dedicate unor subiecte arzătoare, precum: protejarea mediului şi conservarea biosferei, posibilităţile de susţinere a sportivilor cu dizabilităţi, turismul din România şi istoria muntelui din ţara noastră.

Festivalul debutează în forţă cu un eveniment excepţional: marţi, 6 septembrie, începând cu ora 19.00 la Cinema One, din complexul Coresi Shopping Resort – Braşov, Horia Colibaşanu şi Marius Gane vor destăinui din experienţa pe care au trăit-o în cea mai spectaculoasă performanţa din alpinism a anului 2022 - Expediţia Kangenjunga 2022. Seara continuă cu proiecţia unul film considerat cel mai bun din istoria filmelor de munte - este vorba de filmul italian K2 Italia realizat în 1955 şi adus la Braşov printr-un parteneriat cu renumitul Club Alpin Italian şi Clubul Alpin Român – Braşov.

Accesul la toate evenimentele incluse în programul Alpin Film Festival este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Nu vor lipsi de la această ediţie nici expoziţiile de fotografie, conferinţele şi prezentările de carte. Asociaţia Forona prezintă anul acesta expoziţia „Bio Conexiuni” instalată în zona pietonală din centrul istoric al Braşovului. Asociaţia Carpatină Transilvană şi Muzeul Judeţean de Istorie vor prezenta în Piaţa Sfatului o expoziţie dedicată celor 150 de ani de la apariţia primelor idei în legătură cu o formă organizată de drumeţie pe teritoriul României, iar Fundaţia Conservation Carphatia va prezenta la Centrul Cultural Reduta, expoziţia Munţii Făgăraş.

Dedicat susţinerii cinematografiei autohtone inspirate de lumea montană, Alpin Film Festival prezintă în Competiţia Românească o serie de 15 filme cu care au ca temă zona montană din România, sâmbătă, pe 11 septembrie, de la ora 15:00, la Cinema Astra.

În competiţie se află şi filmul Oamenii Drumului: Terra Banatica - VIA TRANSILVANICA regizat de Mircea Gherase, din care vom afla povestea celui mai cunoscut traseu de drumeţie, înainte de deschiderea oficială a acestuia, în octombrie. Proiecţia este prezentată pe terasa AFI din Braşov, vineri, 9 septembrie, ora 20.30.

În competiţia internaţională sunt 20 de lungmetraje şi scurtmetraje sosite din întreaga lume, care se vor vedea în premieră românească la Braşov şi vor concura pentru premiile ediţiei, acordate sâmbătă, pe 11 septembrie, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Reduta.

Din zona de conferinţe, principalul eveniment din acest an se va desfăşura sâmbătă, 10 septembrie, ora 18.00 la Centru Cultural Reduta şi are ca temă „Un munte de curăţenie – Managementul deşeurilor în zona montană”. Vor fi prezenţi invitaţi din Franţa care vor prezenta exemplele din zona Mont Blancului, din România, vorbitori reprezentând WWF, Eco – Turism şi ghizi alpini, participând la această discuţie.

Pentru pasionaţii de căţărări, principalul punct de atracţie se va afla în Parcul Central din Braşov, acolo unde va fi instalat un turn de căţărare de 9 metri. Pe 10 şi 11 septembrie vor fi organizate ateliere de căţărare deschise tuturor celor interesaţi, atent supravegheate de partenerii de la Climb Again şi Clubul Alpin Român- Braşov.

Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta, Piaţa Brassai şi Parcul Central vor găzdui, de-a lungul celor 6 zile de festival, evenimente care promovează cultura şi educaţia montană.

În acest an, Alpin Film Festival face parte din seria de evenimente a Forumului Oraşelor Verzi (FOV).

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter