myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Ultima ediție de vacanță Gaudeamus / Concursuri dedicate exclusiv elevilor brașoveni

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ultima ediție de vacanță a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România începe miercuri la Brașov, în Piața Sfatului. Evenimentul face parte din Caravana Gaudeamus, proiect de anvergură națională inițiat și desfășurat de peste 20 de ani de Radio România; ediția brașoveană, derulată în intervalul 31 august – 4 septembrie, este organizată de Echipa Gaudeamus și Radio România Brașov FM și este cofinanțată de Primăria Municipiului Brașov.

Deschiderea oficială a ediției a avut loc la ora 12, fiind prezidată de poetul brașovean Robert Gabriel Elekes, președintele de onoare al ediției.

Târgul va fi deschis între orele 10.00 și 21.00, în primele patru zile, și între orele 10.00 și 20.00, duminică, 4 septembrie; accesul publicului este liber.

Oferta ediției include atât elementele tradiționale, specifice unui târg de carte (aproape 40 de expozanți – edituri, agenții de distribuție de carte, muzică și jocuri educaționale,lansări de carte și sesiuni de autografe cu participarea câtorva dintre cei mai reprezentativi oameni de litere, personalități culturale recunoscute la nivel național, concursuri cu premii în cărți, adresate vizitatorilor târgului,), cât și o serie de noutăți propuse exclusiv publicului din Brașov.
Printre acestea, două concursuri dedicate exclusiv elevilor brașoveni, invitați să se implice activ în viața comunității locale: concursul de artă plastică #Brașovulmeuîn2030 și concursul de creație literară #MândrudeBrașovulmeu. Concursurile sunt organizate de Radio România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, iar cele 15 premii în valoare de câte 300 de lei acordate cu acest prilej vor fi oferite de Primăria Municipiului Brașov și de Radio România.Condițiile de participare sunt detaliate pe website-ul www.gaudeamus.ro.

O altă noutate este conferința „Așezarea limbii române în matca literară la Brașov”, organizată de Uniunea Scriitorilor din România – Filala Brașov, cu prilejul Zilei Limbii Române (detalii: „Nu locuieşti într-o ţară, locuieşti într-o limbă”), astăzi, începând cu ora 18.00; conferențiază prof. univ. dr. Adrian Lesenciuc și pr. prof. Vasile Oltean.

Pentru pasionații evenimentelor online, dar și pentru cei care nu vor putea ajunge în această săptămână la Brașov, website-ul www.gaudeamus.ro va aduce un strop din atmosfera târgului prin intermediul standurilor virtuale ale tuturor participanților și prin evenimentele transmise live din Piața Sfatului.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter