myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Film, muzică, psihoterapie, emoție, dans - totul cu acces gratuit

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

A doua ediție AFECT — festival imperfect, primul astfel de eveniment dedicat educației emoționale și sănătății mintale din România, are loc la Brașov în până duminică, 21 august 2022. Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuită. AFECT este organizat de Fundația Hera și își propune să crească nivelul de conștientizare în ceea ce privește nevoia de educație emoțională la nivel social. Creșterea numărului de povești cu teme psihologice este calea către reducerea stigmatizării asociate cu domeniile psihologiei și psihoterapiei și duce la o înțelegere mai profundă de sine, cu compasiune și onestitate.

Festivalul se desfășoară pe parcursul a cinci zile, fiecare dintre acestea având o tematică specifică. Pentru anul acesta, temele alese sunt: anxietatea, depresia, trauma, dependența, cuplul cu copii. Evenimentele se întâmplă în mai multe locuri din Brașov: AFI Brașov, Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu, Piața Sfatului, Căsuța HERA, Hotel Kronwell.

Filmele, dezbaterile cu specialiști din domeniul sănătății mintale și nu numai, concertele și dialogurile dintre public și artiștii care vor concerta se vor desfășura pe terasa AFI Brașov.

Experimentează virtual efectele consumului de alcool și droguri 

Elementul de noutate al acestui an este PsihoLoc, un proiect cu susținerea Colegiului Psihologilor Brașov, care va fi deschis în interiorul mall-ului pe toată perioada festivalului, într-un spațiu comercial situat la etajul 1, în intervalul orar 10.00-22.00.

În fiecare dintre zile, PsihoLoc va găzdui ateliere pentru copii, cu sprijinul Școlii Speciale Brașov. De asemenea, vor exista acțiuni de educare, informare, conștientizare asupra consumului de alcool și droguri și a riscurilor asociate. Vor putea fi experimentate efectele provocate de consumul de alcool și droguri cu ajutorul unor ochelari speciali (prin susținerea Agenției Naționale Anti-Drog Brașov). Pe toată perioada se vor desfășura campanii de informare cu privire la sprijinul acordat femeilor abuzate, referitoare la activitatea Fundației Salvați Copiii Brașov. Tot în cadrul PsihoLoc, Colegiul Psihologilor, filiala Brașov, va asigura permanență pe parcursul festivalului, prin psihologi afiliați, oferind informații persoanelor care se pregătesc sau își doresc să urmeze o carieră în domeniu.

Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu va găzdui dialogul despre emoții cu actorii Rodica Mandache și Marius Manole, precum și piesa de teatru „Doi pe o bancă”, de Aleksandr Ghelman, regia și scenografia Boris Melinti. Actori: Simona Pop și Demis Muraru.

Piața Sfatului se va transforma într-o scenă ad-hoc, prin care emoția se va transpune în dans, ca formă de conștientizare și manifestare a trăirilor și senzațiilor corporale, cu concursul școlilor de salsa din Brașov.

În plus față de programul primei ediții, publicul va putea participa la numeroase ateliere practice conduse de facilitatori români și străini. Acestea se vor desfășura la Căsuța HERA și Hotel Kronwell și vor avea în vedere lucrul cu trauma prin diverse metode, parenting, cuplu.

Dintre invitați: Ion Duvac, Diana Vasile, Otilia Mantelers, Petronela Rotar, Marc Itzler, Fiona Soma, Teodora Buzoianu, Adrian Beu, Andreea Neagu, Arina Anghel, Costin Anastasiu, Radu Țenter, Rodica Mandache, Marius Manole, Dragoș Dimitriu, Valentin Mureșan, Mariela Pavalache, Ana-Maria Cazan. Trupe: Taxi, The Mono Jacks, Jurjak, Omul cu șobolani.

De asemenea, ediția a doua a festivalului lansează Premiile AFECT. În competiție au fost înscrise companiile partenere care au acceptat provocarea de a implementa un program pentru creșterea nivelurilor de satisfacție, motivație și angajament la locul de muncă, conceput de echipa HERA și aplicat cu suportul Universității Transilvania din Brașov — Facultatea de Psihologie și Științele Educației, prin studenți masteranzi.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter