myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Lucrările la Centrul Multicultural din Săcele sunt în grafic

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Săcele implementează în această perioadă proiectul „Centru multicultural și educațional în municipiul Săcele”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Obiectul contractului constă în executarea lucrărilor de construcții și instalații necesare pentru reabilitarea și modernizarea clădirii în care urmează să funcționeze Centrul Multicultural și Educațional din Municipiul Săcele. 

Clădirea care face obiectul investiției este situată în municipiul Săcele, Bulevardul George Moroianu nr. 17, și a fost edificată în mai multe etape, în perioade diferite. Partea principală a fost executată în jurul anului 1870, iar sala de sport în 1970. 

„Această clădire a găzduit până în anul 2009 Grupul Școlar Industrial Construcții Montaj, iar  în momentul de față, în clădire nu se mai desfășoară nici un fel de activități educative, cultural-artistice sau sportive”, a afirmat primarul Municipiului Săcele, Radu Florea Nistor. 

Până acum, a declarat primarul, „s-au executat lucrări de consolidare a clădirii existente și se continuă cu armarea cu plase a pereților. De asemenea, la corpul nou se lucrează la fundații”. 

Obiectivul general al proiectului este creșterea numărului de clădiri reabilitate aflate în patrimoniul Municipiului Săcele. Prin realizarea acestui proiect, a explicat Radu Nistor Florea, „avem în vedere atât revitalizarea vieții culturale din municipiul Săcele, cât și implicarea locuitorilor în aceste tipuri de activități, indiferent de segmentul de vârsta, de la copii și tineri, la persoane de vârsta       a 3-a”. De asemenea, după finalizarea investiției se vor crea opt noi locuri de muncă. 

Potrivit proiectului, construcția în care urmează să funcționeze Centrul Multicultural și Educațional din municipiul Săcele va fi reabilitată și extinsă în scopul obținerii unei săli de spectacole cu 314 locuri. De asemenea, va fi amenajat terenul aferent clădirii, prin amplasare de foișoare, realizarea unui drum de acces, a unei parcări și a unor alei pietonale. În cadrul centrului va exista și un spațiu special destinat persoanelor cu dizabilități, care vor beneficia de toate facilitățile necesare pentru a asigura accesibilitatea acestora. 

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în data de  29.01.2014. Valoarea totală a proiectului este de 16.636.029,90 lei din care 13.243.177,99 reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă FEDR, 2.909.049,05 valoarea eligibilă nerambursabila din bugetul național, 329.637,29 cofinanțarea Primăriei Săcele, iar suma de  154.165,57 reprezintă cheltuielile neeligibile. 

În urma organizării licitației, pentru realizarea lucrărilor de reaabilitare, de amenajare a clădirii, contractul de execuție a fost semnat pentru suma de  7.580.465 de lei,fără T.V.A, iar proiectul trebuie finalizat până în 31 decembrie 2015. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 01 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.9148   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5152   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5638   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9264   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3913   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5129   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.0400   Scădere
Anunturi MyTEX

Va sta Aristotel Căncescu după gratii (cel puțin) până la finalul anului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter