myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Devierea unui asteroid (şi) cu implicarea României

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Devierea unui asteroid (și) cu implicarea României. Omenirea va devia un asteroid, luni, 26 septembrie, în cadrul unei misiuni spațiale internaționale. România este unul dintre partenerii care contribuie la componenta europeană a acestei misiuni, iar Agenția Spațială Română invită publicul să urmărească în direct, online, operațiunea.

O sondă spațială se va ciocni controlat de un asteroid, într-un prim efort internațional de deviere a traiectoriei sale. Asta pentru a fi testată capacitatea omenirii de a se proteja de aceste corpuri cerești. Misiunea internațională are două componente. Cea americană, DART, care va impacta satelitul asteroidului, luni, în condiții care nu prezintă nici un risc pentru Terra. A doua e cea europeană, HERA, care va observa dacă devierea a fost sau nu reușită și cu ce modificări pe suprafața micii planete.

Devierea unui asteroid (și) cu implicarea României - Practic, tot ce va vedea satelitul și felul în care sunt interpretate datele pentru a se ghida spre destinație va depinde de tehnologia românească, așa cum a informat stiripesurse.ro.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter