myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Acuze înspre Corona & Primăria lui Coliban: banii publici locali ajung în București

  • Apreciez !Nu-mi place !+3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Acuze înspre Corona & Primăria lui Coliban.
 
Nou-înființata secție de baschet masculin de la CSM Corona agită apele, și așa tulburi, în sportul brașovean. Dând la o parte baschetbaliștii brașoveni, Alexandru Dedu - repetăm, plătit cu 5.000 de euro pe lună din banii noștri obținuți din taxe și impozite - face echipă pentru eșalonul secund cu sportivii de la Știința București, care - așa cum am aflat - se antrenează în Capitală. Ei vor veni doar pentru meciuri la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”. Apropo, cât vor fi biletele pentru această echipă struțo-cămilă și câți fani va avea?!...
 
Iată că Allen Coliban, cel ce a insistat pentru sosirea lui Alexandru Dedu ca manager general sportiv la CSM Corona Brașov, adoptă modelul lui George Scripcaru, acela cu formația de polo adusă de la Sportul Studențesc, desființată ulterior, după ce - așa cum dezvăluise fostul director Radu Miclăuș - se aflase de o „chestie” cu droguri. Așa s-a pus batista pe țambal.
 
 
 
Ca o paralelă cu fotbalul de la poalele Tâmpei, Corona a ajuns, la baschet, precum FC Brașov, iar Club Sportiv Ralph este un fel de SR Brașov.
 
Baschetbaliștii de la Ralph, doar 500 de lei
 
„ACS RALPH a debutat anul trecut, sezon 2021-2022, în eșalonul secund al baschetului românesc, cu o echipă construită numai din sportivi brașoveni. Majoritatea sportivilor veneau după o pauză de câțiva ani, din cauza pandemiei și a faptului că local nu exista loc pentru ei; nimeni nu le-a oferit nimic. Chiar proiectul nostru depus la Primăria Brașov cu bani din bugetul local a fost destinat clar către brașoveni, atât jucători, cât și spectatori. Să susținem sportivii brașoveni, să ridicăm sportul de performanță la nivelul orașului și să îi ajutăm să evolueze. În proiectul nostru, nu am avut salarii, cei din club nu au beneficiat material de nimic, au fost voluntari; singurul lucru introdus de noi a fost indemnizația de sportiv de 500 lei… care pentru un jucător/student a fost un real ajutor. Nu avem salarii pompoase și am decis să folosim banii de la bugetul local cu mare grijă, deoarece ei acopereau o mică parte din sezonul competițional. Tot anul trecut am fost înscriși la U19 și U20 cu sportivi locali brașoveni, ne-am fi înscris la mai multe categorii, căci sportivi aveam, însă pentru o primă participare, costurile erau prea mari și a trebuit să alegem”, a relatat conducerea de la ACS Ralph în cadrul unui comunicat.
 
Acuze înspre Corona & Primăria lui Coliban.
 
Jocuri de culise și blocaje
 
Potrivit sursei citate, Ralph a aplicat anul acesta pentru un nou proiect cu finanțare de la bugetul local, primind aproximativ 646.000 de lei, cu o cofinanțare „din partea noastră” de 75.000 de lei.
 
„După aprobarea proiectului, unul structurat foarte bine și concentrat pe promovarea jucătorilor și a orașului Brașov, încep jocurile de culise. Ni se închid toate ușile pe partea de infrastructura sportivă. Colegiul de Informatică ne comunică faptul că sala va fi a Coronei în baza HCL 504/2019 și nu ne mai putem antrena acolo. Sala Sporturilor este ocupată și are program încărcat. Și tot așa. Se cer clarificări peste clarificări la proiectul depus anul acesta și drept urmare suntem în luna octombrie și clarificăm facturi din luna august. Banii se plătesc greu și sunt blocați. Primul decont a fost la 30 de zile lucrătoare; în schimb, noi tot depunem hârtii peste hârtii. Sună a blocaj financiar, căci termenele curg, dar decontarea proiectului stagnează”, au relatat cei de la Ralph Brașov.
 
Aroganța lui Horia Păun
 
„Ok, ne facem că nu vedem toate aceste piedici și mergem mai departe.
Vineri am fost la consilierul primarului pe sport, pentru a discuta subiectul infrastructura sportivă de la Colegiul «Grigore Moisil». Am vorbit 80% din timp despre echipa de Liga 1 masculin, pentru că interesul părea că este acolo. Chiar ni s-a transmis ca noi avem mai mulți bani decât bugetul Coronei prin proiectul primit și chiar domnul Dedu, conducerea Clubului Corona, ne-a transmis pe speaker (telefonul consilierului) ce chestii frumoase vor fi pe plan local și că este alături de brașoveni… De menționat este că nimeni din partea Clubului Corona nu ne-a sunat să poarte o discuție cu noi despre Liga 1. Singura discuție a fost a domnului Horia Păun (președintele secției de baschet de la CSM Corona - n.r.) printr-un telefon scurt dat antrenorului nostru Eugen Roșu, cu mesajul: «Vor fi două echipe în Liga 1 de baschet masculin si doar Corona va promova». A urmat urarea de succes a antrenorului nostru, Eugen Roșu”, s-a mai precizat în respectivul comunicat.
 
Acuze înspre Corona & Primăria lui Coliban.
 
Allen Coliban a uitat ce a spus acum doi ani
 
Apoi, s-a reamintit o declarație a primarului Allen Coliban din data de 11.11.2020: „Doresc să văd Corona ca o pepiniera pentru diverse sporturi și diverse secții, dar care să coexiste alături de cluburi private și accesul la finanțare să fie echitabil, să nu mai avem monopol de stat, să fie finanțare pe bază de proiecte și programe, iar în cazul copiilor, să fie o alocare în functie de numarul de elevi pe care pot să-i atragă... Acolo unde avem cluburi care deja produc rezultate pe zona de copii si juniori nu ar trebui să venim să facem concurență suplimentară”.
 
La judecată pe un HCL considerat abuziv
 
„Nu vreau să deschid Cutia Pandorei, dar banii pe care eu îi plătesc prin toate afacerile mele, atât eu cât și cei din jurul meu, ajung și la bugetul local, adică și la Corona. Deci, fără să vreau, reacționez. Juniorii mei riscă să nu mai aibă sală de antrenament, din cauza unui HCL abuziv, pe care ne pregătim să îl atacăm în instanță, sportivii brașoveni se simt discriminați și marginalizați, căci pentru ei nu există loc. Iar, acum, s-au terminat toți sportivii brașoveni și Corona a luat sportivi din București. Banii publici locali ajung în București, numai la Brașov nu. Noi nu avem săli de antrenament, căci Corona are prioritate. Jucătorii brașoveni nu sunt de nivelul Coronei, căci ei au bani mulți de dat și ai noștri nu fac față la miile de euro, ei sunt obișnuiți cu indemnizația de 500 lei”, și-a strigat durerea persoana ce susține activitatea ACS Ralph Brașov.
 
„Unici în Europa” 
 
Respectiva a continuat: „Așadar, unde este problema? Și acum mințile strălucite fac calcule de salarii, fac strategii peste strategii, în timp ce juniorii Brașovului și seniori Brașovului se antrenează pe unde pot. În 10 zile încep meciurile oficiale și singura noastră susținere sunteți voi, spectatorii. Corona «absoarbe» clubul Știința București, sportivii se vor antrena în București, dar vor primi bani de la bugetul local Brașov… Am trăit să văd și acest lucru, cred că suntem unici în Europa cu această abordare”.
 
„În acest moment, Brașovul are două echipe în Liga 1 de baschet masculin, ACS RALPH și CSM CORONA BRASOV. Una, formată din 98% sportivi brașoveni, nu are unde să se antreneze și se susține din fonduri private și proiecte locale. Cealaltă are buget local (banii brașovenilor) și este formată prin absorbția unui club din București, sportivii se antrenează în București, dar sunt plătiți de Brașov. Și totuși, Corona are în spate un HCL abuziv, în care are dreptul să ocupe toate sălile unităților de învățământ și a bazelor sportive, prioritar și gratuit”, au încheiat cei de la Ralph, care au și un mesaj pentru iubitorii de baschet din oraș: „Sportivii au nevoie de voi, au nevoie să se facă auziți în întreaga Românie, fiți alături de ei, nu va costă nimic. Timpul le rezolvă pe toate! Mulțumim!”.
 
Reforma lui Allen Coliban privind sportul brașovean dă, iată, roade și la baschet...

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
-1 #1 Raoke Kaka 06-10-2022 09:21
Numai minunatii face acest pluserist iubitor de doze, restrictii, devianti si racheti.

La cat o fi ajuns cifra doasrelor penale pe care le are prapaditul?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter