myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Vizita ministrului Boloș la BRAȘOV...

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a participat ieri la o serie de întâlniri cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov - Silviu Costea și reprezentanții autorităților locale din județul Brașov, respectiv Mihai-Cătălin Văsii, prefectul Județului Brașov, și Adrian Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov.

În cadrul discuțiilor privind Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), prin care sunt finanțate proiecte de apă/apă uzată, dar și rețele de gaze care asigură dezvoltarea comunităților locale, au fost abordate aspecte privind implementarea următoarelor proiecte: Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată și Proiectul de realizare a sistemului de Management Integrat al Deșeurilor - ambele în județul Brașov.

Un punct important pe ordinea de zi l-a reprezentat întâlnirea cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov şi cu cei ai companiilor din judeţ. MIPE a precizat că au fost discutate măsurile de susţinere a mediului de afaceri prin apeluri de proiecte deja lansate sau în pregătire: granturile pentru investiţii în retehnologizare, cu un buget de 400 milioane euro, apelul urmând a fi lansat în luna august şi granturile pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a întreprinderilor şi pentru sprijinirea investiţiilor destinate promovării producţiei de energie din surse regenerabile, cu un buget de 500 milioane euro.  

„Pentru următoarea perioadă de programare 2021 – 2027, mediul de afaceri va fi sprijinit prin diferite tipuri de acţiuni în cadrul programelor operaţionale regionale (2,22 miliarde de euro), Programul Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare (1,17 miliarde euro), Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare (1,47 miliarde euro), Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă (115 milioane euro) şi Programul Operaţional Tranziţie Justă”, au mai precizat reprezentanţii ministrului.

Silviu Costea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, a confirmat disponibilitatea și implicarea mediului de afaceri brașovean atât prin acțiuni concrete, cât și prin suportul acordat autorităților locale în implementarea programelor guvernamentale în județul Brașov.

Camera de Comerț și Industrie Brașov este direct implicată în promovarea calendarului principalelor tipuri de finanțări ce pot fi accesate în domeniile digitalizării și cercetării. Prin Departamentul de Consultanță al CCI Brașov se acordă permanent servicii de informare, asistență în consultarea ghidurilor de finanțare și în redactarea cererilor de finanțare și nu în ultimul rând în implementarea proiectelor .

În cadrul întâlnirii, Silviu Costea a menționat: „Singurele organisme de utilitate publică având o reprezentativitate deplină la nivel național, sunt camerele de comerț și industrie –  potrivit legii de înființare –  poziție care le conferă un statut consolidat în fața autorităților publice centrale și locale, precum și în raport de partenerii guvernamentali și  nu în ultimul rand față de partenerii instituționali din străinătate. Astfel, rolul lor în atragerea de finanțări pentru comunitatea locală  este incontestabil și, deopotrivă, esențial”.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+3 #1 Raoke Kaka 20-07-2022 15:47
Ca tot se adunara o cohorta de trante bugetare inutile tarii, uitati o stire mai noua: ”O nouă instituție guvernamentală- Comitetul Naţional pentru Prevenirea şi Limitarea Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale!”

Alti bugetari regeste platiti? Ca sa studieze ce? Pai sa vedem cam ce-ar trebui ei sa faca:

”Pe agenda Guvernului Ciucă, pentru şedinţa de miercuri, a intrat o hotărâre surpriză – înfiinţarea Comitetului Naţional pentru Prevenirea şi Limitarea Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale (CNPLIAAM). Explicații pentru o astfel de decizie sunt multe dar dintre ele lipsește cea mai importantă, consecințele vaccinarii experimentale anti COVID 19.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, scopul CNPLIAAM este planificarea, iniţierea, coordonarea, monitorizarea şi evaluarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea şi controlul infecţiilor asociate asistenţei medicale, denumite în continuare IAAM, în toate unităţile medicale/centre le rezidenţiale de stat şi private.”

Chiar, desi nu ne este simpatic deloc, de ce nu este prezent si ”aitistul”? Ca, vrem nu vrem, pe el l-am ales sa ne scape de banditul din Soldova, consateanul lui vilighei, analfabetul cu scripca.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 02 Iun 2023
Euro   Euro   EUR   4.9633   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6099   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7790   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0913   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2599   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4361   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5377   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şoferii RATVB vor intra în grevă generală?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter