myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Impozitele locale cresc cu 50%

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Impozitele locale cresc cu 50%.

Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă, el precizând că decizia a fost luată în cadrul coaliției de guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, chestionat despre amendamentul depus de senatorii din coaliţie privind creşterea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale, că decizia a fost luată în coaliţie. 

Primul ministru a mai spus că varianta privind stabilirea acestor impozite după grilele notariale a fost amânată. Asta după ce autorităţile locale au atenţionat că ar fi imposibil de realizat până la finalul anului 2022.

„Este un amendament care a fost discutat şi la nivelul coaliţiei, a fost discutat şi cu reprezentanţii autorităţilor locale, atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, cu Asociaţia Municipiilor, a oraşelor, a comunelor, fiecare dintre dumnealor venind şi ridicând problema că vechea formulă din Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice, anume acea ridicare a nivelului de impozit în funcţie de valoarea cuprinsă în grilele notariale, ceea ce, la nivelul autorităţilor locale, tehnic era imposibil de realizat până la finale anului. De aceea s-a solicitat şi s-a obţinut acordul politic ca această decizie să fie amânată, în schimb se introduce amendamentul astfel încât acestea să fie crescute cu 50% faţă de valoarea iniţială, din ceea ce există acum”, a declarat premierul Nicolae Ionel Ciucă într-o conferinţă de presă.
 
Impozitele locale cresc cu 50%.
 
La rândul său, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a relatat că senatorii PSD şi PNL au depus un amendament la Ordonanţa 16/2022, care are în vedere o actualizare a grilei privind impozitul pe proprietate: „Ordonanţa 16, după cum ştiţi, este în dezbatere parlamentară, la Senat. Înţeleg că s-au depus o serie de amendamente. Pe partea de proprietate, senatorii PSD şi PNL au depus un amendament. În analiza acestui amendament am văzut că sunt şi poziţiile Asociaţiei Oraşelor şi Municipiilor, Asociaţiei Consiliilor Judeţene, care sunt de acord cu această abordare. Drept pentru care Parlamentul va trece la dezbatere şi la avizarea acestui amendament, care, de fapt, din ce am văzut, reprezintă sau are în vedere o actualizare a grilei de raportare a stabilirii impozitului pe proprietate”.
 
Chestionat cu cât ar putea creşte impozitele, ministrul a răspuns, potrivit digi24.ro, că nu e neapărat necesar să fie majorate, deoarece în grila aprobată în 2015 autorităţile au o marjă de stabilire a impozitelor. 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+2 #1 Raoke Kaka 06-10-2022 11:00
Pai trebuie aimentate de undeva cresterile salariale ale haitelor bugetare. Nu vedeti ca toate aceste lifte intra in greva pentru si mai multi bani? Toti acesti inutili stiu doar sa ceara fara a oferi nimic la schimb.
Si sa nu uitam jaful banului public. Sporul de lucovid, ala fantastic, ala de 80%-85% inca se da, sa nu uitam. DECI, DE UNDE BANI? DIN MARIREA TAXELOR, ACCIZELOR SI IMPOZITELOR! Din scumpirea tarifelor practicate de institutiile si regiile statului. CFR-ul iar scumpeste biletele, cu minim 20%

PS S-a dat liber la angajari in sistemul parazitar bugetar.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter