myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

COMUNICAT DE PRESÃ

SPAcE - Supporting Policy and Action for Active Environments

  • Apreciez !Nu-mi place !0

SPAcE - Supporting Policy and Action for Active Environments

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Agenția Metropolitană Brașov implementează în municipiul Brașov, în perioada 2015-2017,  proiectul SPAcE - Supporting Policy and Action for Active Environments, 543426-LLP-1-2013-I-ES-KAI-KAINWR, finanțat prin programul Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului Erasmus Plus. 

Agenția Metropolitană Brașov deține calitatea de partener alături de University of Gloucestershire (MAREA BRITANIE), The Chancellor, Masters And Scholars of The University Of Oxford, Universitaet Zurich (ELVEŢIA), University of Thessalias (GRECIA),  Municipality of Trikala (GRECIA), Consejería de Educación, Cultura y Deportes (SPANIA),  LIKES Foundation for Sport and Health Sciences (FINLANDA), Tukuma Municipality (LETONIA), Centro Studi ed Iniziative Europeo (ITALIA). 

 

Obiectivul general al proiectului SPAcE - Supporting Policy and Action for Active Environments este promovarea activităților de voluntariat în sport împreună cu incluziunea socială, egalitatea de șanse și conștientizarea importanței activității fizice menite să îmbunătățească starea de sănătate prin creșterea participării și accesul egal la sport pentru toți.

 

Obiectivele specifice urmărite prin proiect sunt:

Identificarea și diseminarea la nivel european a unei bune practici privind implementarea și promovarea unui Mediu Urban Activ, în vederea  creșterii implicării populației în activități sportive

Crearea de grupuri de lucru în cinci state partenere care să elaboreze un Plan local de acțiune pentru crearea unui Mediu Urban Activ,  cu accent pe crearea unui mediu urban corspunzător desfășurării activităților fizice;

Sprijinirea statelor membre în vederea transpunerii Planului local de acțiune în politică publică la nivelul localității;

Sprijinirea statelor membre  pîn vederea dezvoltării competențelor pentru evaluarea Planului local de acțiune cu ajutorul Instrumentului HEAT - Health Economic Assessment Tool;

 

Rezultatele preconizate ale proiectului sunt:

Realizarea unui Mediu Urban Activ - document de bună practică 

Metodologie privind „Crearea și evaluarea unui Mediu Urban Activ” ce va include 5 studii de caz

Metodologie privind evaluarea unui Mediu Urban Activ ce va include și un clip media

 

În calitatea sa de partener, Agenția Metropolitană Brașov a organizat și va organiza o serie de activități adresate locuitorilor municipiului Brașov și factorilor interesați prin care să promoveze conceptul de Mediu Urban Activ. 

Astfel, în data de 29 mai 2015, Agenția Metropolitană Brașov, împreună cu partenerii săi Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov, Coresi Shopping Resort și Școlile Generale 9, 13 și 30, organizează concursul de educație rutieră „Cu bicicleta, în siguranță!”. Evenimentul, dedicat Zilei Internaționale a Copiilor, va avea loc în cadrul complexului comercial Coresi, între orele 14-16, iar la concurs sunt înscriși 36 de elevi din clasele a III-a și a IV-a.  Concursul constă în proba teoretică, în vederea verificarii cunoștințelor privind normele rutiere și parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta. Participanții vor trebui să parcurgă mai multe probe de conducere a bicicletei: proba printre jaloane, trecerea într-un coridor format din 2 scânduri, slalom printre portițe și jaloane așezate zig-zag și spațiul de oprire. Concursul beneficiază de premii atractive, fiecare participant va fi răsplătit pentru cunoștințele sale în domeniul circulației rutiere și în mânuirea bicicletei. 

De asemenea, în data de 8 mai 2015, a fost organizată acțiunea de educație pentru o viață activă în parteneriat cu Școala Generală nr. 8. Evenimentul a avut ca scop informarea și conștientizarea elevilor din cliclurile primare și gimnaziale de învățământ asupra domeniilor: sport, calitatea vieții, siguranța vieții, educație pentru o dezvoltare durabilă. Activitatea a fost susținută de profesioniști din domeniul sportului: Ioana Cîrstea - sportiv profesionist, membră a Lotului Național de Schi Biatlon a României și Roxana Rus - antrenor acreditat internațional de fitness și aerobic.

Seria de evenimente care promovează conceptul de Mediu Urban Activ va continua și în următoarele luni prin acțiuni adresate nu doar copiilor și tinerilor, ci și seniorilor brașoveni. 

Proiectul SPAcE - Supporting Policy and Action for Active Environments urmărește identificarea și diseminarea la nivel european a unei bune practici privind implementarea și promovarea unui Mediu Urban Activ, în vederea creșterii implicării populației în activități fizice care să conducă la creșterea gradului de sănătate a populației. În acest sens se vor crea grupuri de lucru în cinci state partenere care să elaboreze Planuri locale de acțiune pentru crearea unui Mediu Urban Activ, cu accent pe crearea unui mediu urban corespunzător desfășurării activităților fizice. Planul local de acțiune va fi transpus la nivelul municipiului în politici publice cu sprijinul instituțiilor partenere care dispun la momentul actual de astfel de instrumente.

 

Buget total al proiectului: 622.950 EURO, din care 80 % reprezintă finanțarea Uniunii Europene. 

Bugetul AMB: 30.085 EURO

 

 

Manager proiect

Radu COLŢ

27 mai 2015

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 30 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9030   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4936   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5798   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8925   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2401   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3744   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5068   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că vor apărea și alte focare de gripă aviară în județul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter