myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Elevii brașoveni învață despre sport și un mediu urban activ

Activitățile se înscriu planul de promovare a proiectului SPAcE, implementat de Agenția Metropolitană Brașov

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Activitățile se înscriu planul de promovare a proiectului SPAcE, implementat de Agenția Metropolitană Brașov

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Agenția Metropolitană Brașov implementează în perioada 2015-2017, în calitate de partener, proiectul internațional SPAcE - Supporting Policy and Action for Active Environments, finanțat prin programul Erasmus Plus. Partenerii proiectului sunt University of Gloucestershire (Marea Britanie), The Chancellor, Masters And Scholars of The University Of Oxford, Universitaet Zurich (Elveția), University of Thessalias (Grecia), Municipality of Trikala (Grecia), Consejería de Educación, Cultura y Deportes (Spania), Agenția Metropolitană Brașov (România), LIKES Foundation for Sport and Health Sciences (Finlanda), Tukuma Municipality (Letonia) și Centro Studi ed Iniziative Europeo (Italia). 

Proiectul SPAcE urmărește promovarea activităților de voluntariat în sport împreună cu incluziunea socială, egalitatea de șanse și conștientizarea importanței activității fizice menite să îmbunătățească starea de sănătate prin creșterea participării și accesul egal la sport pentru întreaga populație. 

În acest sens, Agenția Metropolitană Brașov a prevăzut un amplu calendar de evenimente adresate brașovenilor, de la 8 la 80 de ani, activități de educație pentru viață și siguranța vieții, educație sportivă și în domeniul educației ecologice. 

Astfel, vineri 8 mai, cu ocazia zilei mondiale a mișcării pentru sănătate, elevii Școlii Generale nr. 8 din Brașov, de la clasele a IV-a și a V-a, au fost protagoniștii unui curs interactiv de educație sportivă și a unei sesiuni live de mișcare aerobică. Evenimentul de promovare a importanței activității fizice în viața de zi cu zi a fost susținut de două invitate speciale: sportiva Ioana Cîrstea – sportiv profesionist și membră a Lotului Național de Biatlon Schi și Roxana Rus – antrenor fitness. 

Invitatele le-au vorbit copiilor despre rolul benefic al sportului în viața omului, despre efectele pozitive ale acestuia asupra sănătății și a vieții sociale a unui individ, despre ce reprezintă schi biatlonul și cum se practică acest sport, dar și familiarizarea copiilor cu alte  activități sportive care trebuie corelate pentru a avea o stare de sănătate bună. 

După ce au învățat despre schiul biathlon, cei mici au participat, sub îndrumarea antrenoarei Roxana Rus, la o ora de aerobic – moment apreciat de întreaga asistență. 

„Proiectul SPAcE își propune promovarea la nivelul municipiului Brașov a activităților de voluntariat în sport împreună cu incluziunea socială, egalitatea de șanse și conștientizarea importanței activității fizice menite să îmbunătățească starea de sănătate prin creșterea participării și accesul egal la sport pentru toți. Evenimentul de la Scoala Generală nr. 8 a fost un prim pas din agenda de acțiuni gândită de AMB, urmând ca la finalul acestei luni să desfășurăm împreună cu Inspectoratul de Poliție a Județului Brașov o acțiune de educație pentru viață și siguranța vieții, sub forma unui concurs de îndemânare în mânuirea bicicletei și a unui concurs de cunoștințe rutiere”, a declarat Radu Colț, managerul proiectului. 

De asemenea, proiectul SPAcE - Supporting Policy and Action for Active Environments urmărește identificarea și diseminarea la nivel european a unei bune practici privind implementarea și promovarea unui Mediu Urban Activ, în vederea creșterii implicării populației în activități sportive. În acest sens se vor crea grupuri de lucru în cinci state partenere care să elaboreze un Plan local de acțiune pentru crearea unui Mediu Urban Activ,  cu accent pe crearea unui mediu urban corespunzător desfășurării activităților fizice. Planul local de acțiune va fi transpus la nivelul municipiului în politici publice cu sprijinul instituțiilor partenere care dispun la momentul actual de astfel de instrumente.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 30 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9030   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4936   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5798   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8925   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2401   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3744   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5068   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că vor apărea și alte focare de gripă aviară în județul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter