myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Aflată la prima ediție națională în România, Campania europeană „Traffic Snake Game” a înregistrat rezultate excepționale

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Campania europeană Traffic Snake Game (TSG), aflată la prima ediție națională, s-a lansat în România o dată cu începerea anului școlar 2014-2015. Creată pentru a încuraja elevii, părinții și cadrele didactice să adopte moduri sustenabile pentru a se deplasa la școală, campania propune mersul pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau folosirea în comun a aceleiași mașini, în defavoarea deplasărilor cu autoturismul personal. În paralel, campanii similare sunt organizate în alte 18 țări europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Ungaria.

În România, campania Traffic Snake Game s-a derulat sub denumirea „Oscar, Șarpele Hoinar” și a debutat în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității. Jocul efectiv, adresat școlilor primare, s-a desfășurat în perioada 22 septembrie - 3 octombrie 2014. La o lună după finalizarea activităților, a fost efectuată o evaluare post-campanie pentru a se observa dacă TSG a generat schimbarea de comportament al elevilor. Ulterior, toate datele au fost colectate, analizate și înregistrate pe site-ul oficial al campaniei de către Asociația „Orașe Energie România”, coordonatorul național TSG. În urma analizei, s-a constatat că rezultatele obținute sunt excepționale și motivează organizarea edițiilor viitoare ale campaniei.

Campania „Oscar, Șarpele Hoinar” în România s-a desfășurat în 13 orașe: Aiud, Alba Iulia, Bistrița, Brașov, Făgăraș, Focșani, Giurgiu, Iași, Mizil, Moinești, Odorheiu Secuiesc, Râmnicu Vâlcea și Săcele. La nivel național, în campanie au participat peste 7.800 de elevi din 56 școli primare. În perioada derulării campaniei, elevii au obținut economii de peste 57.000 km care ar fi fost parcurși cu autoturismul personal și reducerea cu peste 9.800 kg a emisiilor de CO2. Rezultate în cifre la o perioadă de aproximativ o lună după finalizarea campaniei, ilustrând schimbarea comportamentului elevilor, în raport cu utilizarea diferitelor moduri de deplasare:

TSG a generat schimbări de comportament nu doar în perioada derulării campaniei, ci și pe termen lung.

Rezultatele obținute, precum și imagini din campania desfășurată în fiecare școală, pot fi vizualizate direct pe site-ul oficial al campaniei: www.trafficsnakegame.eu/romania/scoli.

Mergând pe jos sau cu bicicleta, copiii devin conștienți de mediul înconjurător și își dezvoltă aptitudini privind siguranța în deplasare și capacitatea de a anticipa acțiunile celorlalți participanți la trafic. În plus, mersul pe jos sau cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului de exercițiu fizic recomandat zilnic copiilor. Pe termen lung însă, campania țintește spre generarea unei percepții ușor de înțeles la nivelul copiilor, cu privire la ce înseamnă o comunitate sănătoasă, guvernată de libertatea de mișcare, de calitatea vieții și de independența față de mijloacele de transport motorizat.

Școlile și organizațiile interesate să se alăture ediției 2015, pot contacta Asociația OER pentru a afla informații detaliate despre „OSCAR, ȘARPELE HOINAR”, sau se pot înscrie accesând: www.trafficsnakegame.eu/romania/inregistrare. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 30 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9030   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4936   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5798   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8925   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2401   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3744   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5068   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că vor apărea și alte focare de gripă aviară în județul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter