myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Programul procedurilor de reatribuire pentru parcările rezidențiale

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Municipalitatea a publicat pe portalul www.brasovcity.ro  lista de programare a licitațiilor pentru atribuirea locurilor rămase libere în parcările de reședință din municipiu. 

La sfârșitul lunii martie, dintre cele 31.377 de locuri în parcările rezidențiale pentru care au fost organizate licitații, au fost plătite abonamente pentru 27.896 dintre acestea, iar 1.376 au fost atribuite gratuit, unor categorii speciale de beneficiari, conform legii. Au rămas astfel de atribuit încă  2.100 de locuri rămase libere,  la care se mai adaugă și cele nou amenajate de către municipalitate. Anul trecut, au fost plătite 26.214 abonamente. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea, sunt considerate locuri libere cele din zonele în care nu s-au organizat atribuiri sau care au rămas libere în urma licitațiilor, dar și cele care au fost ocupate până în anul 2013, dar pentru care cei care le-au ocupat nu au mai plătit abonamentul de parcare, din diferite motive. La licitațiile de reatribuiri vor fi incluse și locurile la care proprietarii au renunțat motivat, fie pentru că și-au vândut mașinile sau fie că și-au schimbat domiciliul. Sunt și o serie de proprietari care și-au închiriat locul de parcare pe o perioadă de cinci ani, dar nu l-au mai plătit. „Cei care au plătit abonamentul în 2014, dar nu au mai achitat suma aferentă anului în curs, deși, potrivit contractului, ei folosesc acest loc timp de cinci ani, rămân cu obligația de a achita taxa aferentă acestor locuri. În această situație sunt aproximativ 800 de proprietari de autoturisme”, a explicat  Sorin Toarcea. 

Prima zonă pentru care se vor organiza licitații de atribuire este Astra 1, între Calea București, numerele impare, și bd. Saturn, strada Marte, Zizinului nr. pare, inclusiv zona Popa Șapcă, precum și zona Drumul Cernatului. La licitație nu vor fi scoase locurile de pe str. Traian nr. 4 și 48, str. Zizinului nr.40-48, Calea București (nr. 61, 63, 65, 69, 87), str. Lunii (nr.1 și 4), str. Înfrățirii (nr. 6, 8, 9, 21, 25), str. Aurora nr. 25, str. Herman Oberth (nr. 27, 29, 31) B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt nr.16, Drumul Cernatului nr. 30, 32, 34 și fără strada Zizinului nr. 113, 115, 144, 148.

Pentru ambele  zone menționate (Astra I și Drumul Cernatului), licitațiile vor fi organizate în câte două zile, adică pe 18 mai și pe 7 septembrie. 

Următoarea licitație programată de Primăria Brașov este pentru Astra II (între Calea București nr. pare - Berzei - Zorilor - Carpaților nr. impare), Inclusiv str. Carpaților nr.64A, Colonia Metrom (fără nr.nr.5, 8, 12) (fără str. Carpaților nr. 59A și 59B. Aceasta va avea loc în 8 iunie, iar a doua serie de reatribuiri, în 28 septembrie. 

Lista completă a reatribuirilor poate fi consultată pe portalul www.brasovcity.ro, secțiunea Primăria Brașov/Acte normative/Regulamente/Regulament de atribuire locuri de parcare/Programări reatribuire locuri de parcare pentru restanțieri 2015. 


 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 30 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9030   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4936   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5798   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8925   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2401   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3744   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5068   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2300   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteți mulțumit de modul în care s-a făcut, la Brașov, deszăpezirea în week-end?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter