myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Clădire complet reabilitată la Feldioara, pentru elevi

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Aflat încă în desfășurare, proiectul care vizează dezvoltarea și modernizarea infrastructurii școlare va mai parcurge în curând o etapă în drumul său spre finalizare. Elevii de gimnaziu care până anul trecut au învățat la fosta Școală Agricolă din comuna Feldioara au fost mutați într-o altă unitate de învățământ și anume în corpul B de clădire ce aparține de Liceul „Petru Rareș”.

Motivul pentru care s-a recurs la această mutare l-a constituit lucrările de reabilitare și modernizare ale vechii școli, lucrări aflate și astăzi în plină derulare. Investiția despre care vorbim se referă la Liceul „Petru Rareș” din Feldioara, corpul C Clasele I-IV, cunoscut sub numele de Școala Agricolă. Clădirea era foarte veche, uzată fizic și moral, astfel încât ea necesita îmbunătățiri urgente, o reparație capitală, precum și alte reabilitări și dotări.

Proiectul beneficiază de finanțare din fonduri europene

Cererea de finanțare făcută acum câțiva ani de Primărie a vizat „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea Liceului Teoretic „Petru Rareș” Feldioara, corp C Clasele I-IV”, în cadrul Axei prioritare 3: Îmbunătățirea Infrastructurii Sociale din Programul Operațional Regional 2007-2013. Domeniul de intervenție 3.4 al proiectului vizează „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Lucrările începute în vara anului trecut vor fi încheiate în următoarele două-trei luni, mai precis până în vara acestui an, așa încât elevii care au fost mutați în alt corp de clădire vor reveni să învețe din nou aici în toamnă, o dată cu începutul noului an școlar.

Termenul de finalizare a investiției (18 luni) va fi așadar devansat, în condițiile în care intervențiile au fost ample, deoarece a fost ridicat un nou corp de clădire de la zero, iar corpul C, în care vor studia elevii din clasele I-IV, va fi complet modernizat. De asemenea, în bugetul proiectului care beneficiază de finanțare din fonduri europene sunt prevăzute să se realizeze și alte amenajări, precum și dotări.

Operațiunile de reabilitare și modernizare au vizat, printre altele, intervenții radicale la acoperiș, care a fost complet schimbat, la podele, ferestre, pereții interni și exteriori, păstrându-se totodată elemente din vechea arhitectură, precum și specificul estetic propriu unui așezământ de educație și cultură tradițional. Cu alte cuvinte, s-a îmbinat astfel, pe cât posibil, vechiul cu noul.

Imobilul a fost recompartimentat integral și mansardat, astfel încât aici să funcționeze noi clase și spații destinate elevilor și cadrelor didactice: săli de clasă, cancelarie, laboratoare, grupuri sanitare moderne, centrală termică pe gaz.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 30 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9030   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4936   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5798   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8925   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2401   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3744   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5068   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că vor apărea și alte focare de gripă aviară în județul Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter