myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Toți polițiștii locali brașoveni vor primi norma de hrană

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliul Local a aprobat în ședința din 20 aprilie modificarea HCL nr. 575/2014 prin care s-a stabilit acordarea normei de hrană pentru polițiștii locali, conform ultimelor acte normative apărute la nivel național. Potrivit noilor norme, întreg personalul Poliției Locale Brașov va beneficia de norma de hrană, indiferent că este vorba despre polițiști activi de teren, personal contractual sau angajați din sectorul administrativ. 

Legislația națională stabilește, începând din 13 martie, trei tipuri de norme de hrană, respectiv 24 de lei/zi pentru polițiștii operativi și de 18 lei/zi pentru alți angajați. De asemenea, se acordă alți 2 lei pe zi, suplimentar, tuturor angajaților care lucrează în schimburi. Noile reglementări stabilesc de asemenea acordarea normei de hrană pe zile calendaristice, nu pe zile lucrătoare, ca până acum. „Personalul Poliției Locale Brașov va beneficia de norma de hrană și pe perioada concediilor de odihnă, deoarece suma se acordă pe zile calendaristice, iar concediul de odihnă se acordă pentru refacerea capacității de muncă de pe urma muncii prestate în cursul anului și nu determină suspendarea raportului de serviciu/muncă al salariatului“, se arată în expunerea de motive care a însoțit proiectul de modificare a HCL 575/2014. Până acum, de la 1 ianuarie 2015, doar polițiștii operativi primeau norma de hrană, în cuantum de 24 de lei, și doar pentru zilele lucrătoare. Bugetul necesar pentru întreg anul 2015 a fost calculat la 780.000 de lei. 

 

Noile reglementări dublează bugetul necesar

Potrivit noilor reglementări, este necesară o suplimentare a bugetului alocat Poliției Locale pentru norma de hrană cu 769.000 de lei, cea ce înseamnă practic o dublare a bugetului inițial. „Nu am făcut decât să modificăm hotărârea inițială, de acordare a normei de hrană, în conformitate cu noua legislație. Însă ne aflăm în situația de a suplimenta bugetul Poliției Locale, din acest punct de vedere, întrucât noile prevederi legale impun acordarea normei de hrană pe 30 sau 31 de zile pe lună, adică pe zile calendaristice, nu pe zile lucrătoare. Asta înseamnă dublarea bugetului calculat inițial de noi. Banii pe care îi avem ajung până în iunie. Dar tot atunci va avea loc o rectificare bugetară“, a precizat primarul George Scripcaru. Norma de hrană ar trebui acordată din veniturile proprii ale Poliției Locale.

În prezent Poliția Locală Brașov funcționează cu un efectiv de 189 de salariați, dintre care 142 ocupă funcții de execuție, nouă ocupă funcții de conducere, de conducere, cinci sunt paznici, opt sunt funcționari publici cu atribuții de inspecție, control și disciplină în construcții și 25 de salariați au atribuții în celelalte compartimente funcționale (resurse umane, juridic, contabilitate, administrativ, cabinet, evidența proceselor verbale, achiziții publice, comunicare publică, audit).

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 01 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.9148   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5152   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5638   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9264   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3913   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5129   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.0400   Scădere
Anunturi MyTEX

Va sta Aristotel Căncescu după gratii (cel puțin) până la finalul anului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter