myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Fii prieten cu Muntele Tâmpa și direcționează 2% din venit!

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Agenția Metropolitană Brașov, în calitate de custode al Ariilor Protejate Muntele Tâmpa și Stejerișul Mare, și-a propus implementarea unui program de protejare a celor două arii protejate prin implicarea publicului larg (agenți economici, instituții de învățământ de stat și private, organizații nonguvernamentale, instituții publice)  și a localnicilor (locuitori, elevi, studenți)  în activității de valorizare a patrimoniului natural și turistic al ariilor naturale, și creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului vizat în ceea ce privește comportamentul adecvat în aceste zone.

În acest sens, Agenția Metropolitană Brașov lanseză, împreună cu partnerii săi, campania „Prietenii muntelui Tâmpa”, demers care se subscrie prevederilor Strategiei Naționale și Planului de acțiune pentru Conservarea Biodiversității 2010 – 2020 – în care unul dintre obiectivele tematice este „Comunicarea, educarea și conștientizarea publicului”. 

Scopul campaniei este reducerea efectelor negative ale activităților antropice asupra stării de conservare a biodiversității din aria protejată Muntele Tâmpa, prin implicarea agenților economici locali și populației în acțiuni de refacere a infrastructurii turistice și de ecologizare, dar și de conștientizare prin voluntariat. 

Obiectivele campaniei sunt informarea și conștientizarea comunității privind importanța păstrării stării de conservare a biodiversității din ariile protejate pentru dezvoltarea durabilă, implicarea unui număr cât mai mare de voluntari din municipiul Brașov și împrejurimile acestuia (Zona Metropolitană), implicarea autorităților locale în lucrul alături de voluntari, crearea din Aria Protejată Muntele Tîmpa a unui loc natural curat și respectat de comunitate și, implicit de vizitatori. 

 „Fii prieten cu muntele Tâmpa!”  este mesajul care dorește să transmită în comunitatea brașoveană faptul că un nivel de trai bun înseamnă și un mediu natural curat și faptul că traiul într-o comunitate implică respect pentru ceea ce ne înconjoară. Ca cetățean te poți sau nu implica ACTIV în viața comunității. Prin implicarea și participarea ta activă  poți aduce valoare comunității. Fiecare angajat al unei firme, fiecare elev sau student al Brașovului poate fi un mesager al organizației/instituției unde lucrează sau învață în viața comunității brașovene. Au răspuns inițiativei AMB, până în prezent: Fundația Kronospan, SIEMENS – Divizia Corporate Tehnology, Generali România – Agenția 2 Brașov, Comunitatea Alergătorilor Tâmpei, Immochan România, Inspectoratul Școlar Județean și instituții de învățământ, Jandarmeria Brașov. 

Prima acțiune din cadrul campaniei „Prietenii muntelui Tâmpa” aparține Fundației Kronospan, care a demarat campania de 2% pentru Aria Protejată Muntele Tâmpa, prin solicitarea locuitorilor din Brașov, și nu numai,  să direcționeze cei 2% din impozitul pe venit acestei cauze. Fondurile strânse în cadrul campaniei vor fi direcționate spre recondiționarea infrastructurii turistice a ariei și valorizarea patrimoniului natural al rezervației. Trebuie menționat că la finalul campaniei, Fundația Kronospan va dubla suma colectată. Termenul limită al campaniei de strângere a 2% este până la 25 mai, când acestea se vor depune la Administrația Financiară. 

Toate persoanele care doresc să sprijine această inițiativă și campania „Prietenii muntelui Tâmpa” sunt invitate să completeze Formularul 230 sau Formularul 200 în beneficiul Fundației Kronospan. Formularele le găsiți pe paginile Facebook ale Agenției Metropolitane Brașov (Agenția Metropolitana Brasov, Brasov 100% sau Club Voluntari „Prietenii muntelui Tâmpa”) ori pe site-ul Fundației Kronospan. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 30 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9030   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4936   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5798   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8925   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2401   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3744   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5068   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2300   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteți mulțumit de modul în care s-a făcut, la Brașov, deszăpezirea în week-end?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter