myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 

BRAȘOV. Avioane și elicoptere, survol la mică înălțime. Care e explicația?

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Mai mulţi braşoveni s-au declarat speriaţi de zgomotul unor avioane și elicoptere care, marți și miercuri, au străbătut cerul Braşovului. Oamenii s-au îngrijorat de faptul că aeronavele au survolat insistent orașul la mică înălțime. Dat fiind conflictul din Ucraina, temerea că țara noastră s-ar pregăti astfel de intrarea în război a apărut firesc în mintea și în sufletul majorității.

Explicația este mult mai simplă și chiar una pe placul publicului larg. S-au făcut pregătiri pentru un show aviatic, care va avea loc astăzi, dar numai dacă vremea o va permite, fapt pentru care nici nu a fost anunțat oficial.

Spectacolul este dedicat ceremoniei de absolvire şi de înaintare la gradul de sublocotenent a promoției de ofițeri în armele aviație naviganți, aviație nenaviganți, controlor trafic aerian, meteorologie, radiolocație, război electronic în aviație și apărare antiaeriană și artilerie și rachete antiaeriene de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, care va avea loc azi, 28 iulie, începând cu ora 9.30, în Piaţa Sfatului din Braşov.

Prin ordin al ministrului apărării naționale, promoției 2022 i s-a atribuit denumirea „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”.

La ceremonie vor participa cei 196 de absolvenți pregătiți pentru a ocupa funcții în Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu cadrele didactice, instructorii şi comandanții care s-au preocupat de pregătirea lor, alături de familiile, prietenii și invitații absolvenților.

La festivitate au fost invitaţi să participe Eduard Bachide, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, general locotenent Viorel Pană, șeful Statului Major al Forţelor Aeriene, alături de reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Ministerului Afacerilor Interne, oficialități locale, comandanţi ai structurilor militare centrale, ai unităţilor şi structurilor din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale din garnizoana Braşov, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai asociaţiilor veteranilor de război şi cadrelor militare în rezervă şi în retragere, părinţi şi rude ale absolvenţilor.

Citiți și: 

BRAȘOV. Academia Forțelor Aeriene are tot șefă de promoție și în 2022

Foto arhivă

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
+1 #1 Willy 28-07-2022 04:27
Sanchi! S-a speriat prostimea? Or fi sunat tremurand si la redactie? Tanti Lili, iar te ia prostaletele putinist in colimator.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter