myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 

BRAȘOV. Întâlnire de suflet cu Ana Blandiana

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Poeta şi activista civică Ana Blandiana a împlinit 80 de ani, prilej cu care Asociaţia culturală Brassói Lapok a editat o selecţie de versuri şi eseuri în limbile maghiară şi română. Cartea „Convertibilitatea suferinței”, lansată la Bucureşti, este un gest de preţuire a vieţii şi activităţii scriitoarei, spun inițiatorii.

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” găzduieşte astăzi la Sala de lectură (sediul central, etaj 1), de la ora 18:00, întâlnirea de suflet cu poeta Ana Blandiana, care cuprinde lansare de carte, dialog cu cititorii și cu istoricul literar Reisinger Janos, teatru ad-hoc, recitare de poezie. Evenimentul este iniţiat şi organizat de Asociaţia Brassói Lapok. Ediţia bilingvă a cărții „Convertibilitatea suferinței” va fi la dispoziţia braşovenilor la întâlnirea cu autoarea.

Evenimentul este prilejul brașovenilor de a cunoaște sufletul poetei din spatele slovelor. Interacțiunea cu Ana Blandiana este un răgaz unic și rar din viața comunității multientnice de la poalele Tâmpei”, spun organizatorii.

În dimineața acestei zile, autoarea se întâlnește cu adolescenți din patru colegii naționale brașovene: Áprily Lajos, Andrei Şaguna, Unirea, Dr. I. Meşotă. Un moment special al întâlnirii este teatrul ad-hoc din opera Blandianei. Un altul este exercițiul de creație „Post-it pentru Ana”. Întâlnirea permite publicului și recitarea poeziei preferate din colecția poetei noastre. Art Quartet va colora atmosfera prin armonia muzicii.

Se vorbește atât de mult, încât rostul poeziei a devenit acela de a restabili tăcerea. Pentru mine, poezia este o înaintare logică din cuvânt în cuvânt, din piatră în piatră, până într-un loc care sensul se deschide deodată neașteptat deasupra prăpastiei și se oprește ținându-și respirația.

Am visat întotdeauna o poezie simplă, eliptică, având farmecul desenelor făcute de copii în fața cărora nu ești niciodată sigur dacă schema nu este chiar esența.

Am crezut întotdeauna că poezia nu trebuie să strălucească, ci să lumineze”, sunt mărturisiri de credință ale Anei Blandiana.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 20-09-2022 09:13
Mare „poeteasa”: ”o poezie simplă, eliptică,”.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Acesta este spatiul pentru reclama ta!
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter